Gå direkt till sidans innehåll
NHL

Ställd – efter profilens oväntade komplimang

LOS ANGELES. Nej, det blev ingen jackpot för någon av de svenska deltagarna i NHL All Star Skills i natt, svensk tid.

Superstjärnan Connor McDavid var för bra för konkurrenterna.

Han tog hem prischecken på en miljon dollar, vilket motsvarar 10,5 miljoner kronor.

– Kul att få vinna i den här samlingen av världens bästa spelare, sa McDavid i en tv-intervju på isen med ESPN efter att ha tagit emot den stora prischecken.

William Nylander tog sig till finalfältet om sex man och slutade på fjärdeplats.

Foto: USA TODAY NETWORK / JOHN E. SOKOLOWSKI-USA TODAY SPORTS/SIPA USA SIPA

Elias Pettersson hängde med bland de åtta bästa, men fick inte vara med i det sista tävlingsmomentet, hinderbanan på isen.

Men Willy Styles, som numera är William Nylanders smeknamn, blev ändå stort uppmärksammad under evengemanget i Maple Leafs hemmarink, Scotiabank Arena.

Förre NHL-stjärnan och numera hockeykommentatorn P.K. Subban utnämnde den svenske NHL-stjärnan till ”hockeyvärldens snyggaste spelare”.

– Ja, du är kanske idrottsvärldens snyggaste stjärna, fortsatte Subban i samband med en intervju under finalen av tävlingen.

Nylander såg lätt generad ut innan han svarade:

– Det vet jag inte, men tack för komplimangen.

Pettersson blev av med titeln

Nylander gjorde bra ifrån sig i flera av ”grenarna”, men kunde ändå inte hota McDavid, Cale Makar och lagkamraten Auston Matthews.

Elias Pettersson tog hem kategorin ”bästa passningsläggare”och var i delad ledning med Mathew Barzal, NY Islanders, efter tre av grenarna.

Elias Pettersson var tippad som vinnare i kategorin ”hårdaste skottet”, men fick på de två försöken inte till någon fullträff.

Den deltävlingen vanns av Coloradobacken Cale Makar, som med sitt första skott fick i väg pucken i 165 kilometer i timmen.

Pettersson som vann den tävlingen ifjol hade nu 158.4 km/tim som sitt hårdaste skott.

För lagkamraten från Vancouver Canucks, J.T. Miller, var det en stor sak att han sköt hårdare än EP40.

– Jag hade bara en målsättning för kvällen och det var att slå Petey. Att jag sköt hårdare än honom var värt tio miljoner för mig, kommenterade Miller.

De övriga fyra NHL-svenskarna på plats för All Star Weekend i Toronto – Rasmus Dahlin, Filip Forsberg, Jesper Bratt och Elias Lindholm – fick inte vara med i den för året omgjorda talangtävlingen.

Men de spelar alla i dagens All Starmatch.

Annons | Hockeysverige

Följ NHL på djupet
Läs mer hos Hockeysverige
Allt om världens bästa liga
Till Hockeysverige