Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

San Jose Sharks

Svenskarna sänkte Los Angeles Kings

LOS ANGELES. De ligger sist i den totala NHL-tabellen.

Men i natt, svensk tid, var San Jose Sharks tillräckligt bra för att besegra LA Kings borta med 4-3.

Man gjorde det med svensk hjälp, både Fabian Zetterlund och William Eklund var målskyttar.

Och Zetterlund avgjorde sedan straffläggningen när han överlistade Kingsmålvakten David Rittich, som blev så arg att han slog av klubban mot målburen.

Sharks har haft en tung första halva av grundserien med en hel del skador och svaga resultat.

Men nu har lagkaptenen Logan Couture kommit tillbaka efter sommarens ryggoperation och Sharks har vunnit de två senaste matcherna.

Man besegrade Anaheim Ducks med 5-3 hemma i SAP Center i lördags och nu lade man tippade topplaget LA Kings på rygg i deras hemmarink, Crypto.com Arena.

Fabian Zetterlund, 24, gav gästerna ledningen efter knappt åtta minuter av den andra perioden när han mitt i skottsektorn klippte till snabbt.

Det här är Zetterlunds favoritposition och området, där han gjort de flesta av sina mål i vinter.

William Eklund, 21, ökade på till 2-0 en dryg minut senare på en kontring med ett skott i full fart snett utifrån vänster efter en fin framspelning av Nico Sturm.

Kings jobbade sig tillbaka in i matchen efter mål av Trevor Moore och Quentin Byfield.

Men San Jose vägrade ge upp, Josh Bailey gav dem ledningen på nytt drygt sex minuter in i den tredje perioden.

Kings backstjärna Drew Doughty kvitterade i powerplay med ett jätteskott från den offensiva blå linjen när 18.02 hade spelats.

Zetterlund toppar interna målligan

Efter en mållös förlängning, där båda lagen hade målchanser kom avgörandet sedan efter straffläggning.

Och där gjorde Sharks båda skyttar, Couture och Zetterlund, mål medan hemmalagets Moore och Adrian Kempe missade.

– Det här var en sådan viktig seger för laget. Två raka nu betyder mycket, säger Fabian Zetterlund till Expressen.

Om William Eklunds 2-0-mål, som var hans första efter 17 mållösa matcher, säger Fabian:

– Wille var het ikväll, väldigt kul att det lossnade för honom.

Hur mycket betyder det att ni fått tillbaka Logan Couture i laguppställningen?

– Kaptenen är så viktig för hela detta lag, så det är fint att han är tillbaka nu.

Fabian Zetterlund delar med sina 14 fullträffar ledningen i Sharks interna målliga med Tomas Hertl.

Svensken har gjort 21 poäng på 47 matcher och har etablerat sig som en av lagets bästa forwardar.

Eklund är nu uppe i 19 poäng, 8 mål och 11 assist, på 46 matcher.

– En frustrerande förlust, men jag vill inte gå så långt som att säga att säsongen är på väg att glida oss ur händerna, kommenterade Kingstränaren Todd McLellan under sin presskonferens efteråt.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.