Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ariana Grande

Max Martin slår historiskt producentrekord

Ariana Grandes låt ”Yes, And?” seglar in som etta på den amerikanska Billboardlistan vilket gör att den svenske producenten Max Martin slår rekord. Han passerar George Martin och blir den producent som har haft flest listettor på den amerikanska singellistan någonsin, skriver Billboard.

Max Martins överraskning i ”Idol”-sändningen
Svenske Max Martin.
Foto: Karin Törnblom / IBL
Ariana Grande.
Foto: MEGA CHANNEL / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Han tangerar också John Lennon som den låtskrivare med näst flest listettor i USA, 25 år efter sin första listetta i USA med Britney Spears.

Grandes ”Yes, And”, som hon skrev med Max Martin och ILYA, kommer från nya albumet ”Eternal sunshine” och är artistens åttonde förstaplacering på listan.

Martin ”Max Martin” Sandberg har en lång karriär som producent till de absolut största världsstjärnorna bakom sig, där bland andra Taylor Swift, Ariana Grande och Justin Bieber återfinns på listan över artister som han arbetat med.

Och det märks i hans plånbok. Företaget 2006 i Stockholm AB, som i sin tur förvaltar de aktier som finns i dotterbolaget Martin Sandberg Production AB, äger han till 100 procent.

Stora miljonrullningarna

2021 omsatte moderbolaget 426 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 175 miljoner kronor.

2022 omsatte företaget 527 miljoner kronor – och gjorde ett resultat på 324 miljoner kronor, enligt Breakit, som tagit del av årsredovisningen för 2022.

Lite drygt en halv miljard kronor i vinst på två år alltså. Men några planer på att trappa ned finns inte.

”Under kommande år förväntas koncernen utvecklas i positiv riktning och verksamheten bedöms fortsatt vara lönsam. Koncernens verksamhet förväntas inte genomgå några väsentliga förändringar.”, heter det i 2022 års årsredovisning.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.