Hoppa till huvudinnehållet

S-toppen tar över som oppositionsråd: ”En väldigt lärorik utmaning”

Publicerad:
Malin Ericsson (S) är ordförande i Hagfors Arbetarekommun och var en av talarna under fjolårets första maj-firande.
Malin Ericsson (S) är ordförande i Hagfors Arbetarekommun och var en av talarna under fjolårets första maj-firande. Foto: Daniel Olausson

Socialdemokraterna i Hagfors har valt ut vem som blir partiets nya oppositionsråd.

Det blir Malin Ericsson (S) som efterträder Erik Fröjel (S).

– Det kommer bli en väldigt lärorik utmaning, säger hon.

Valet gjordes vid ett medlemsmöte på måndagskvällen och är föga överraskande. Malin Ericsson var partiets andranamn på valsedeln inför det senaste valet och eftersom det nu vikarierande rådet Tomas Pettersson (S) sedan tidigare avsagt sig det uppdraget stod Malin Ericsson i princip på tur.

Hon har tidigare haft förtroendeuppdrag i kommunen och är nu senast ordförande i Hagfors Arbetarekommun.

– Jag ser fram mot att kunna arbeta med politik på en annan nivå än jag haft möjlighet att göra i mina tidigare förtroendeuppdrag och att få mer kunskap om kommunens olika verksamheter, säger hon i ett pressutskick.

– Politiskt så brinner jag lite extra för vård och omsorg samt barnomsorg och skolfrågor. Men självklart är alla verksamheter i vår kommun viktiga och jag ser fram emot att lära mig mer om dem alla.

Malin Ericsson och Erik Fröjel var Socialdemokraternas toppnamn inför det gångna kommunvalet och det blir nu den förstnämnda som efterträder den sistnämnda.
Malin Ericsson och Erik Fröjel var Socialdemokraternas toppnamn inför det gångna kommunvalet och det blir nu den förstnämnda som efterträder den sistnämnda. Foto: Daniel Olausson

Tomas Pettersson fortsätter som oppositionsråd fram till det att Malin Ericsson tillträder i mars månad när hennes föräldraledighet avslutas.

Läs också

Artikeltaggar

BarnomsorgErik FröjelFöräldraledighetHagforsMalin EricssonOmsorgPolitikSocialdemokraternaTomas PetterssonVård

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.