Sök

Mr Beast tjänade miljoner på X-video – är själv tveksam

YoutubeXSociala medier

Elon Musk och Jimmy "MrBeast" Donaldson.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Elon Musk har försökt locka över världens största youtuber till X. Förra veckan testade MrBeast terrängen med en 16 minuter lång video – och tjänade miljoner på kuppen.

Men stämmer det verkligen? Även stjärnan tvivlar.

Han har varit motvillig till att lägga upp sitt material på Elon Musks plattform men världens största youtuber, Mr Beast, tjänade över 263.000 dollar, det vill säga nästan 2,9 miljoner kronor, på en video på sajten förra veckan. Det uppger han själv i alla fall, vilket bland annat Techcrunch uppmärksammar. 

Samtidigt tillägger sociala medier-stjärnan som egentligen heter Jimmy Donaldson att det är lite av ”en fasad”. 

”Annonsörer såg uppmärksamheten som den fick och köpte annonser på min video (tror jag) och därmed var min omsättning per visning troligtvis högre än vad ni skulle uppleva.”

Från det att Elon Musk tog över på Twitter, numera X, så har han försökt att locka till sig kreatörer och influencers. Mr Beast är en av dem och – bör noteras – ett fan till Elon Musk. 

Men försöket att värva världens mest populära Youtube-stjärna såg initialt ut att vara lönlöst för världens rikaste man.

“Mina videos kostar flera miljoner att skapa och även om de skulle få en miljard visningar på X så skulle X inte kunna betala en fraktion av priset”, kommenterade MrBeast tidigare i år.

Han tillade att han dock var öppen för att göra ett test när X knäckt koden hur de kapitaliserar på innehåll. 

Frågan är om X, av siffrorna att döma, knäckt den koden nu? En del kritiska röster menar att så inte är fallet, att X i själva verket gett MrBeast specialbehandling och att det är det som förklarar att pengarna rullade in. Kanske är det detta videostjärnan menade med “fasad”?

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer