Undvik januari månads Google Play-uppdatering, kan orsaka allvarlig bugg

Postat:
11:29 - 2024-01-23
Skribent:
| Lars A
Kommentarer:
10

Google verkar ha lyckats ställa till det med en uppdatering igen. Vi vet inte hur utbrett problemet var men i höstas råkade vissa Pixel-användare ut för en bugg som gjorde att systemet trodde lagringen var slut, på grund av en uppdatering.

Nu har det dykt upp flera rapporter på Reddit om att användare drabbats av ett liknande problem på grund av januari månads systemuppdatering via Google Play (inte de vanliga OTA-uppdateringarna). De som råkat ut för eländet kan inte nå lagringen, vilket i sin tur gör telefonen mer eller mindre obrukbar.

Lyckligtvis är det få som fått januaris systemuppdatering via Google Play, då de flesta ligger kvar på novemberuppdateringen. Vi vet inte om buggen endast drabbar Pixel-telefoner eller om den riskerar att även drabba enheter från andra tillverkare.

Google tycks känna till buggen och bör därmed ha slutat skicka ut uppdateringen, men fram till att vi fått bekräftelse på att problemet har åtgärdats är det bäst att undvika att installera systemuppdateringar via Google Play.

Vidare läsning: Google behöver bättre kvalitetskontroll