Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Timrå IK

Mardrömsstarten sänkte Timrå – åker ur slutspelet

Timrå är utslaget ur SM-slutspelet.

På hemmais föll laget med 2–3 mot Rögle – som därmed säkrat en plats i kvartsfinalen.

– Växjö är nära och bra, då kommer man hem. Det funkar med Färjestad också, det är lite roligare att spela mot Färjestad, säger Dennis Everberg om det kommande motståndet i SM-slutspelet.

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Inför mötet i SCA Arena ledde Rögle med 1–0 i matcher och i lördagens åttondelsfinal blev det en tuff start för Timrå, när Rögle drog ifrån till tvåmålsledning efter mindre än tio spelade minuter.

Först spräckte Dennis Everberg nollan och därefter ökade Albin Sundsvik på till 0–2  i power play. 

– Det här är mardrömmarnas mardröm för hemmalaget, sa TV4:s expert Niklas Wikegård i direktsändningen under första perioden.

I andra perioden fortsatte Rögle köra över Timrå och sju minuter in i perioden kom också målet som betydde 0–3.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid lyckades Timrå reducera till 1–3 genom Jonathan Dahlén och strax därefter kom också 2–3 genom Magnus Pääjärvi, sedan Rögle satt två puckar i stolparna, vid Timrås öppna mål.

”Har gjort det jävligt bra”

Men närmare än så kom aldrig Timrå, vilket innebar att de därmed är ute ur SM-slutspelet, samtidigt som Rögle är klart för kvartsfinal.

– Dagens 60 minuter är inte speciellt bra. Vi gör två mål i första som ger oss en buffert att spela på, annars gör vi ingen bra match, tycker Dennis Everberg. 

I Timrålägret var det besvikna miner.

– Vi har ett tillräckligt bra lag för att spela kvartsfinal, så det är självklart en besvikelse, säger kaptenen Anton Lander.

Ni har haft en hög högstanivå, men dippat under säsongen också. Vad tror du det beror på?

– Jag har inget svar på det. Det måste vi fundera på, hur vi kan hitta en jämnare nivå. Vi måste ta steget till att bli ett vinnande lag och komma ur dalarna fort. Det är surt. 

Lämnar klubben 

I och med Timrås uttåg har Anders ”Ante” Karlssons tid som tränare för klubben kommit till sitt slut.

– Jag kom hem till Timrå för att Timrå skulle etableras i SHL. Jag tycker att jag kan gå rakryggat ur den här arenan.

Vad gör du nästa säsong?

– Det vete fan.

Rögle är nu klart för kvartsfinal. Där ställs ängelholmarna antingen mot Färjestad eller Växjö. Det blir klart på måndag då den andra åttondelen mellan Luleå och Örebro avgörs.

– Väldigt skönt att vi är vidare. Nu har vi det roliga framför oss. Det är bara tuta och köra, säger Everberg.

Vilka hoppas du på i kvartsfinalen?

– Växjö är nära och bra, då kommer man hem. Det funkar med Färjestad också, det är lite roligare att spela mot Färjestad. 

Timrå, som var en match ifrån semifinal ifjol, tar sig inte längre än åttondelsfinal den här säsongen. Kapten Anton Lander försökte efter slutsignalen mot Rögle förklara varför. 

– Det är mycket som inte stämt. Special teams har inte varit bra på slutet, det började redan när vi tappade topp sex. Sedan har vi haft småskador här och där. Och vi har spelat för dåligt, det är bara vara ärlig med det. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.