Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spektakulära uppgifterna – vill värva skandalspelaren

Utlånad från Manchester United till Getafe.

Den engelska klubben ser ingen framtid för Mason Greenwood i klubben.

Nu uppges Barcelona vara intresserade. 

Mason Greenwood.
Foto: RICARDO LARREINA/AFP7/SHUTTERSTO / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Mason Greenwood, 22, för tillfället utlånad till Getafe i den spanska ligan, har nu dragit till sig intresse från inga andra än Barcelona, enligt SunSport.

Spelaren stängdes av internt av Manchester United efter anklagelser om att han bland annat misshandlat sin flickvän. Sedan dess har han inte gjort ett framträdande för klubben och var borta från fotbollen under tiden som utredningen pågick. Fallet las ner innan rättegång och efter det har han spelat sin fotboll i Spanien. 

Tidningen uppger att det finns ett ömsesidigt intresse där Barcelona vill knyta åt sig Greenwood, och han i sin tur tycker att det vore en dröm att spela för de spanska jättarna. Manchester United, klubben som Greenwood fortfarande tillhör, vill enligt uppgifterna göra sig av med honom i sommar vilket öppnar för en flytt. 

I La Liga har den förra stortalangen gjort sexton framträdanden varav tretton från start. På dessa har han levererat tre mål och fyra assist, vilket gör honom näst poängstarkast i Getafe som ligger på en tiondeplats. 

The Suns källa kommenterar intresset på följande sätt:

– De (Barcelona) tror att han är en spelare som kan hjälpa klubben att ta nästa steg, både i de inhemska tävlingarna såväl som i spel ute i Europa. Klubben tror att han kommer vara en värvning som supportrarna kan vara exalterade över. Barcelona har skickat ut scouter sex gånger denna säsong för att kolla på honom och det har varit positiva reaktioner varje gång. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.