Hoppa till innehållet

Hoppet om snabb räntefest grusas

Bistra centralbankirer i omvärlden slipar ned förväntningarna om snabba räntesänkningar från Riksbanken. På en månad har terminsmarknadens hopp om en sänkning redan i mars förvandlats till grus.

Riksbankschefen Erik Thedéen.
Riksbankschefen Erik Thedéen.Foto: Cornelia Jönsson
Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.
Innehåll från Aven RabbalshedeAnnons

Så skapas hållbara förpacknings-lösningar för industrin

Trä har blivit en central råvara i skapandet av innovativa och hållbara förpackningslösningar för industrin. Här ligger Aven i framkant.

– Hos Aven är hållbarhet inte bara en trend, det är vår kärnvärdering, säger Henrik Andersson, Sales Manager på Aven Rabbalshede.

I takt med att förpackningsindustrin strävar efter att anpassa sig till hållbarhetskrav och efterfrågan på miljövänliga alternativ ökar, har trä blivit en central råvara i skapandet av innovativa förpackningslösningar.

Aven utvecklar, tillverkar och säljer träbaserade lastbärare och emballage till industrikunder, och ligger i framkant inom sitt område. 

Trä har många hållbarhetsfördelar. Genom ansvarsfullt skogsbruk och strategisk plantering kan skogarna förvaltas på ett sätt som bevarar miljön och ger en konstant tillgång på trä. Denna hållbara skogshantering främjar biologisk mångfald och motverkar skogsskövling. I kombination med digitalisering och nya avancerade tillverkningsmetoder öppnas helt nya möjligheter upp.

– Potentialen för kreativitet och funktionalitet inom vårt segment har aldrig varit större. Just nu arbetar vi för att utveckla en ny spännande produkt som förhoppningsvis kommer att berika upplevelsen för våra kunder ytterligare, och bidra till en bredare och mer miljövänlig produktportfölj i branschen, säger Henrik Andersson.

Aven introducerar nya verktyg för spårbarhet

Spårbarhet har blivit en grundläggande princip inom träindustrin och spelar en kritisk roll för hållbarhetscertifieringar. Environmental Product Declaration – EPD – är ett verktyg inom hållbarhetsvärlden, speciellt inom träindustrin. Det är en standardiserad och verifierad rapport som tillhandahåller detaljerad information om en produkts miljöpåverkan över hela dess livscykel. Det inkluderar vanligtvis aspekter som råvaruprocess, produktion, distribution, användning och återvinning eller avfallshantering. 

– Under våren kommer vi börja tillhandahålla EPD:er för flertalet av våra produkter. Detta kommer möjliggöra för våra kunder att göra kvalificerade val och visa på den genuina hållbarheten i våra produkter, säger han.

Aven har flera certifieringar inom hållbarhet

Sedan augusti 2023 är Aven certifierat enligt både FSC och PEFC, som indikerar att man täcker in social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet i sitt arbete och i sin produktion.

Avens åtagande sträcker sig även till att skapa en cirkulär produktionsprocess. Man har sedan en tid tillbaka introducerat ett returemballagesystem där man erbjuder sig att hämta, sortera och reparera begagnade lastpallar åt sina kunder. Därmed tar man tillvara på råvaran och ger produkterna nytt liv. 

– Vi är starkt engagerade i att minska vår miljöpåverkan och skapa produkter och processer som främjar en hållbar framtid. Vår övertygelse är att varje steg på vår resa bidrar till en positiv inverkan både på samhället och planeten, avslutar Henrik Andersson.

Läs mer på: www.aven.se

Mer från Aven Rabbalshede

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Aven Rabbalshede och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera