Hoppa till innehållet

Vitrolife gör goodwillnedskrivning på 4,3 miljarder efter Igenomix-förvärv

Foto: My Matson

Medicinteknikbolaget Vitrolife gör en icke-kassaflödespåverkande nedskrivning om 4,3 miljarder under fjärde kvartalet kopplat till förvärvet av Igenomix. Bolaget lämnar samtidigt en uppdatering om fjärde kvartalet där det framgår att försäljningen ökade med 6 procent. 

Innehåll från Wall To Wall GroupAnnons

Målmedvetet arbete i fokus för ett grönare fastighetsbestånd

Genom relining tar Wall to Wall Group ett steg mot att säkerställa långsiktig hållbarhet genom effektivt underhåll av avloppssystem och minskad påverkan på miljön. Upp till v: My Engdahl, Hållbarhetschef Wall to Wall Group. Ned till v: Joachim Welin, vd Wall to Wall Group
Genom relining tar Wall to Wall Group ett steg mot att säkerställa långsiktig hållbarhet genom effektivt underhåll av avloppssystem och minskad påverkan på miljön. Upp till v: My Engdahl, Hållbarhetschef Wall to Wall Group. Ned till v: Joachim Welin, vd Wall to Wall Group

Börsnoterade Wall to Wall Group erbjuder tjänster för att stödja företag i deras gröna omställning. Med hållbarhet som en självklar del av bolagets affärsidé har man målet att öka antalet gröna fastigheter i Norden.

Koncernen Wall to Wall Group agerar som grön partner till fastighetsägare och företag och innefattar ett antal olika bolag specialiserade inom segmenten stamspolning, relining, kanaltätning och geoenergi. Med ökade legala krav på bland annat minskade koldioxidutsläpp samt en ökad efterfrågan från fastighetsägarnas hyresgäster arbetar gruppen för att kunna erbjuda sina kunder långsiktiga och hållbara lösningar.  

– Vi vill förändra hur vi tar hand om våra fastigheter, genom att reparera i stället för att byta ut, prioritera förnybara energilösningar och välja smart teknik som sänker energiförbrukningen i fastigheterna. På så sätt kan vi med våra tjänster erbjuda alternativ som är både ekonomiskt och miljömässigt fördelaktiga, säger Joachim Welin, VD Wall to Wall Group.

Samtliga av Wall to Wall Groups 25 bolag, har betydande roller i hållbara omställningsprojekt. Drygt hälften av verksamheten fokuserar på att installera nya avlopp genom relining, vilket förlänger rörens livslängd med ytterligare 50 år och är ett fördelaktigt alternativ till att byta ut dem helt. Vidare arbetar bolaget med en liknande metod för att täta ventilationskanaler. Ett arbete som innebär att en fastighetsägare kan uppnå en godkänd OVK samtidigt som man sparar energi genom att ta tillvarata varm respektive kall luft beroende på årstid. Ett område med stark tillväxt är geoenergi, där solenergi lagras i marken och används för uppvärmning eller kylning av byggnader genom system som bergvärme och borrhålslager. I ett normalt projekt innebär detta i regel en energibesparing på 40–50% per år och i många fall kan man certifiera hela fastigheten såsom Green Building.

Intern hållbarhet i fokus 

På Wall to Wall Group prioriterar man även intern hållbarhet och kommer att uppfylla det nya EU-direktivet CSRD vilket ska säkerställa att företag rapporterar effekten av verksamhetens sociala och miljömässiga aktiviteter. 

– Vi har höga ambitioner inom hållbarhet och arbetar hårt med att både etablera och driva branschens främsta hållbarhetsarbete. För att göra en intern hållbar förflyttning, driver vi ett antal smarta, transformativa initiativ, med fokus på att minska koncernens negativa påverkan på människa och miljö, säger My Engdahl, Hållbarhetschef Wall to Wall Group.

Om Wall to Wall Group AB
Wall to Wall Group (tidigare Spolargruppen) erbjuder rörinfordring, rörspolning, underhåll och tätning av ventilationskanaler, samt andra kompletterande och relaterade tjänster som säljs och utförs i samma marknadskanaler såsom geovärmelösningar i flerbostadshus. Koncernens slutkunder utgörs av fastighetsägare, förvaltningsbolag, bostadsrättsföreningar samt allmännyttan. Sammantaget omsätter koncernen drygt 1 miljard svenska kronor och har cirka 500 anställda och ett 20-tal kontor fördelat på Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget är listat på Nasdaqs huvudlista. 

Läs mer på: www.walltowallgroup.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wall To Wall Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera