Gå direkt till sidans innehåll
Tottenham

Arsenal vann Londonderbyt – rycker i toppen

Dejan Kulusevski föll och ville ha straff. I stället kontrade Arsenal och gjorde mål.

Ligaledaren vann Londonderbyt mot Tottenham med 3–2.

– Det är inte bra nog, helt enkelt, säger experten Martin Åslund i Viaplay.

Tottenham jagar en plats i Champions League. Arsenal jagar ligatiteln.

Under söndagseftermiddagen drabbade Londonrivalerna samman på Tottenham Hotspur Stadium.

Bortalaget fick en drömstart efter en kvart. Pierre-Emile Höjbjerg nådde högst på en hörna och skarvade in bollen. Dessvärre för dansken i eget nät.

I den 27:e minuten inträffade derbyt mest avgörande situation.

”Spurs” svenske stjärna Dejan Kulusevski dribblade sig in i Arsenals straffområde, krokade i ett Arsenal-ben, föll och ropade på straff.

Domaren Michael Oliver viftade avvärjande och i stället kunde Arsenal kontra och sätta 2–0 genom Bukayo Saka.

– Jag tycker ju det där ska vara straff. Det är synd att det straffar Kulusevski för att han försöker stå upp. Sedan tycker jag Tottenham får skylla sig själva med de två hörnmålen de släpper in. Det är inte bra nog, helt enkelt. Men i den sekvensen har de faktiskt lite oflyt, säger experten Martin Åslund i Viaplay.

Dubbla reduceringar i andra

Kai Havertz knoppade in 3–0 i den 38:e minuten. Arsenal hade därmed gjort mål på båda sina två hörnförsök i första halvleken.

I den andra halveken fick Tottenham lite kontakt när Arsenal-målvakten David Raya bjöd Cristian Romero på ett reduceringsmål.

Och än mer nerv blev det när ”Spurs” tilldömdes straff i 87:e minuten och Son Heung-Min dundrade in 2–3-målet.

Men något kvitteringsmål kom aldrig.

Arsenal höll undan, vann med 3–2 och befäster därmed sin position som Premier Leagues serieledare. Ner till tvåan Manchester City har man en poäng. City har dock en match färre spelade.

Tottenham har sju poäng upp till fjärdeplacerade Aston Villa med två matcher tillgodo.