Gå direkt till sidans innehåll
Luleå Hockey

Thomas Fröberg ny general manager i Luleå

Nu är det klart. 

Thomas Fröberg blir ny general manager i Luleå och har skrivit på för tre år med SHL-klubben.

Något Expressen kunde avslöja tidigare i veckan.

Thomas Fröberg.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Stefan ”Skuggan” Nilsson fick lämna Luleå tidigare i år.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Fröberg tar över efter Stefan ”Skuggan” Nilsson som sparkades efter kvartsfinaluttåget mot Växjö (0–4 i matcher) efter sju säsonger som general manager i Luleå.

56-åringen kommer närmast från Oskarshamn i SHL där han huserat de fem senaste säsongerna. Innan dess var Fröberg sportslig ansvarig för Bik Karlskoga i hockeyallsvenskan.

– Jag känner mig oerhört inspirerad över möjligheten att få leda den sportsliga verksamheten i Luleå Hockey, som är en av de större föreningarna i Sverige, vilket är en möjlighet som verkligen är få förunnat att få göra, säger Fröberg till Luleås webbplats.

Var inte Luleås förstaval

Han fortsätter:

– Sedan tidigare har jag en väldigt positiv syn på föreningen, bland annat utifrån att jag följde Luleå Hockey under de två säsonger när min son spelade i Norrbotten och jag var på plats och hejade på laget under finalmatcherna för två år sedan.

Enligt Expressens uppgifter var Jan-Axel Alavaara förstavalet för rollen – men han valde att fokusera på sitt scoutuppdrag i NHL-laget Seattle Kraken. 

Kontraktet gäller över tre år och Fröberg kommer leda den sportsliga verksamheten på herrsidan i Luleå tillsammans med vice-GM Ulf Engman.