Hoppa till innehållet

Fem saker att ha koll på före börsöppningen

Foto: Cornelia Jönsson

Stockholmsbörsen öppnar på maj månads första handelsdag efter att ha hållit stängt på onsdagen. Här är fem saker att ha koll på inför börsöppningen.

Innehåll från Find my FactoryAnnons

Hitta din fabrik med ny svensk AI-tjänst

Find My Factory är en svensk AI-tjänst optimerad för att låta bolag finna alternativa leverantörer till sina produkter. Med kapital i ryggen från Clas Ohlson-familjen lanserades tjänsten i januari.

Idén föddes när grundaren Dimitri Haid skulle flytta hem produktion från Kina i sin

dåvarande tjänst som produktutvecklare. Att få en överblick över möjliga leverantörer visade sig vara väldigt svår.

– Sökmotorer – som har ett stort annonsbrus – är anpassade för privatkonsumenter och dåligt lämpade för att hitta leverantörer, säger Martin Schneider, vd på Find My Factory. I många fall är de leverantörer som listas där i själva verket återförsäljare.

Åtta miljoner leverantörer

Hur det gick med flytten från Kina? Dimitri hittade till slut en leverantör i de småländska skogarna. Avståndet till produktionen minskade drastiskt men priset var det samma. Det är alltså denna resa som Find My Factory vill underlätta. Tjänsten grundar sig på möjligheten att i en tid av ökad global oro kan företag välja att återföra sin produktion, och med tillgång till åtta miljoner leverantörer ger den användaren möjlighet att utforska nya vägar och möjligheter.

Rent praktiskt kan användaren ladda upp information om produkter och komponenter

som de inhandlar. Man kan även använda sin nuvarande leverantör som kriterium för sökandet. Ut kommer en lista på alternativa leverantörer. 

– Varje kund har sin egna databas, säger CTO Simon Wijk Stranius. Det betyder att ju längre du använder tjänsten desto mer specifik kommer rekommendationerna att bli i takt med att AI:n tränas på dina sökningar och data.

Automatiserad kommunikation

Tjänsten listar inte bara producenter utan det finns även avancerade funktioner för att få information om certifieringar och de lagkrav som produktionen efterföljer. Det är inte minst värdefullt för att få en överblick över vilka leverantörer som faktiskt lever upp till EU:s allt striktare miljökrav. Utöver all listad information ger tjänsten även användaren möjlighet att automatisera kommunikationen med leverantörerna.

Simon Wijk Stranius menar att även den mest rutinerade inköpschef kan ha stor nytta av tjänsten.

– Det kommer sig ur en insikt om hur vi människor fungerar. Vi är bra på det relationella, däremot kan vi omöjligt överblicka och analysera stora mängder data. Vårt mål är att kunna ge användarna bättre informerade beslut vilket resulterar i bättre inköp och att man kan spara in på sista raden.

Om Find my Factory

Find My Factory är ett ledande bolag inom AI-driven sourcing, som förenklar och effektiviserar inköpsprocessen för företag globalt. Med sitt säte i Stockholm, Sverige, strävar företaget efter att göra genombrott inom AI och maskininlärning för att omdefiniera globala inköpsstrategier.

Läs mer här https://findmyfactory.eu 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Find my Factory och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera