Gais

Alexander Ahl Holmström slog till med cykelspark mot Västerås

Bosko Orovic har hånats för att han 2018 pratade om att Gais skulle spela i Champions League.

Efter segern mot Västerås är grönsvart plötsligt uppe på en Europaplats.

– Jag tror på Gais och att vi kan mäta oss med alla motståndare, säger anfallaren Alexander Ahl Holmström, som bjöd på en mäktig cykelspark.

Gais vann mot Västerås med 2–0.

I måndags slog Gais värsta rivalen IFK Göteborg med 2-1 efter en rejäl urladdning. Någon mental baksmälla mot jumbon Västerås var det dock inte tal om för grönsvart.

Det jublades högt nästan direkt på Gamla Ullevi. I fjärde minuten nickade Jonas Lindberg in 1-0 på en hörna och det var Gais för hela slanten i första halvlek. Kort före halvtidsvilan tog sig hemmalaget fram bra på högerkanten från egen målvakt och ytterbacken August Wängberg måttade ett inlägg mot kraftfulle Ahl Holmström som älskar att nicka i de lägena. Men bollen kom lite bakom honom, så det blev en cykelspark i stället. Pang – och 2-0.

– Jag hinner inte tänka tusen grejer, det är instinkt som gör det. Jag är inte den som gör de snyggaste målen, men det här var snyggt. Det är det snyggaste målet jag har gjort. Ett jävligt bra anfall måste jag säga, säger Alexander Ahl Holmström efter segern.

”Det är skit rent ut sagt”

Västerås SK var helt under isen inledningsvis. Slarvade, hotade knappt och bjöd på enkla omställningar. Tränaren Kalle Karlsson gjorde en del justeringar som fick effekt i andra halvlek. Västerås etablerade tryck, vaskade fram flera fina möjligheter men Gais målvakt Mergim Krasniqi gjorde det bra.

Det slutade alltså 2-0 och Gais kunde inkassera säsongens femte trepoängare på åtta matcher. Därmed tar sig laget förbi både BK Häcken, Djurgården och AIK och går upp på andra plats bakom Malmö FF. Tabellen haltar dock och både BK Häcken och Djurgården spelar under söndagen.

– Jag är inte så chockad över att vi har tagit 15 poäng. Det handlar om att vinna matcher, men det är viktigt att vi över tid inte faller in i någon bekvämlighet utan att vi hela tiden är hungriga. Vi har saker att förbättra, men vi får njuta lite av det här. Det kan gå snabbt, det finns egentligen inga dåliga lag i allsvenskan, säger Alexander Ahl Holmström.

2018 trodde dåvarande Gaistränaren Bosko Orovic att Gais skulle spela i Europa League eller Champions League inom tio år. Ett utspel som han hånats för genom åren, inte minst 2022 när Gais spelade i Ettan Södra.

Toppmöte med Malmö FF

Det är visserligen 22 omgångar kvar, men i skrivande stund ligger Gais på en Europa League-kvalplats. På frågan om det är ett realistiskt slutmål svarar Alexander Ahl Holmström:

– Jag tror på Gais och att vi kan mäta oss med alla motståndare. Sedan får vi se var det leder.

På torsdag är det dags för toppmöte med Malmö FF på bortaplan.

– En kul utmaning att få komma dit med Gaiströjan på sig. Man vill alltid mäta sig med de bästa, säger Alexander Ahl Holmström.