Finland bjöd på storkross – nykomlingen nollade

Publicerad 2024-05-12 14.52

Finland slog till med en målkavalkad när laget besegrade Storbritannien med 8–0.

Då gjorde Olli Määttä sitt första mästerskapsmål på tio år och den blivande Timråspelaren Oliver Kapanen stod för ett hattrick.

Följ ämnen
Ishockey-VM

Efter en mållös premiär mot Tjeckien bjöd de finska lejonen på ketchupeffekt mot nykomlingarna Storbritannien. En av segerorganisatörerna blev Oliver Kapanen som med drygt sju minuter kvar av matchen fullbordade ett hattrick. Det efter att han placerat sig framför Storbritanniens kasse och styrt in en puck från Olli Määttä till 8–0.

Kapanen som nyligen skrivit på för spel i Timrå nästa säsong.

Första på tio år

Finland ställdes mot ett Storbritannien som imponerade stort i sin återkomst i högstadivisionen i VM. I premiärmatchen ställdes britterna mot Kanada och laget tog inte bara ledningen en, utan två gånger. Ett av målen dömdes dock bort och till slut blev det förlust med 2–4.

Annat blev det alltså under söndagen. 1–0 i slutet på den första perioden blev 6–0 i slutet på period två och britterna hade inte mycket att sätta emot Finlands framfart.

6–0-målet kom efter att Mikael Granlund spelat fram till Olli Määttä som gick på avslut i slottet. Den finska backen Määttä gjorde därmed sitt första mästerskapsmål sedan OS 2014.

Sist i gruppen

I och med segern ligger Finland nu tvåa i gruppen samtidigt som Storbritannien halkar ner till sistaplatsen i gruppen.

Oliver Kapanen, till höger, gjorde hattrick för Finland mot Storbritannien.