50 Cent stämmer exet efter grova anklagelserna

Rapparen: ”En beräknad attack”

Publicerad 2024-05-12 15.03

50 Cent har anklagats för våldtäkt och misshandel.

Enligt exflickvännen ska hon ha utsatts för flera övergrepp under relationen med rapparen.

Nu har 50 Cent lämnat in en stämningsansökan där han kallar påståendena en ”beräknad attack”.

50 Cent, aka Curtis Jackson, 48, stämmer sitt ex, skådespelerskan Daphne Joy, 37, för förtal efter att hon anklagat honom för våldtäkt och misshandel.

Det var i Mars tidigare i år som ex-flickvännen kom med anklagelsen på Instagram. Joy och 50 Cent dejtade under 2011 och fick en son ihop innan de gick skilda vägar 2012. Övergreppen ska ha ägt rum under parets relation, hävdar Joy.

50 Cent

Nu stämmer 50 Cent sin ex-flickvän för förtal och menar att anklagelserna är falska och ett angrepp i försök att sabotera hans rykte.

Anklagelserna kom under den pågående vårdnadstvisten om deras nu 12-åriga son Sire, och i rapparens stämningsansökan skriver han att Joys påståenden är ”en beräknad attack” i syfte att förhindra honom från att träffa sin son.

Daphne Joy.

Söker skadestånd

I domstolsdokumenten, som lämnades in den måndagen den 6 maj, säger artisten att han har ”utsatts för omfattande offentligt förlöjligande, hat och förakt” efter Joys anklagelser.

50 Cent uppger därför att han också kommer att söka ett betydande skadestånd för den skada anklagelserna orsakat honom och hans varumärke.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln