Krisande Blåvitt stöttas av Pontus Jansson

Uppdaterad 2024-05-14 09.10 | Publicerad 2024-05-13 23.14

GÖTEBORG. Blåvitt är fast i botten igen. 

Men fick stöttning av Pontus Jansson. Som hyllade inmarschlåten ”Snart skiner Poseidon”. 

– Jag höll på att börja sjunga med, men fick stoppa mig själv. Men den är otrolig, det måste jag säga. 

Följ ämnen
Malmö FF
IFK Göteborg

En dag på jobbet för Malmö FF, som utan att förta sig vann med 3–0 mot IFK Göteborg. Ytterligare en säsong långt från toppstriden för göteborgarna, men Pontus Jansson ser ändå det klassiska mötet som ett stormöte.

– Det tycker jag fortfarande att det är. Det är en fin inramning, det var nästan att jag sjöng med i deras inmarschsång. Jag fick stoppa mig själv, det hade varit fina tv-bilder annars. Men de har alltid fulla läktare här, publiken stöttar dem. Snart vänder det väl. 

IFK Göteborg hade mycket boll, men noll avslut på mål. 

– Men jag tycker ändå att de visar tendenser till att de är på rätt väg. Jag hoppas att de inte tappar det nu och tar några kortsiktiga beslut utan fortsätter att bygga på det som de har börjat på. Jag tycker att de tar kliv hela tiden. De är mycket längre fram nu än när vi mötte dem på Stadion i höstas, säger Jansson. 

Deppigt i Blåvitt

Föga tröst för IFK Göteborg-spelarna, som med sju gjorda mål på åtta matcher bara har Västerås bakom sig i målligan. 

– Vi skapar inga chanser. Vi kommer till sista passningen, sen dör det oftast ut. Det är så klart inte godkänt, säger lagkaptenen Gustav Svensson.

Jämfört med i fjol vid den här tiden har Blåvitt gjort två mål färre, men tagit en poäng mer. 

Börjar du känna igen känslan?

– Skillnaden då mot nu är att vi i alla fall spelar fotboll som vi vill spela. Och där gör vi framsteg i att spela oss ur, ha mer bollinnehav, kontrollera matcherna på lite mer eget bevåg. Men nej, det spelar ingen roll om vi inte får ut något av det. Förra året så var det väldigt mycket som saknades, vi fick kämpa oss till de poäng som vi fick. 

”Gäller att börja vinna”

Då slutade det med en sista spark borta mot Varberg för att undvika kvalspel. 

– Nu har vi lite andra arsenaler i väskan. Men vi måste, måste, måste få till sista tredjedelen. 

Närmast väntar Sirius (borta) och Mjällby (hemma) för Göteborg.

– Alla matcher är viktiga, men absolut. Nu kan vi inte hålla på och säga att det är en projektion och att vi måste ha mer tid. Nu har vi haft tid på oss, nu gäller det att börja vinna matcher.