Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nicholas Westrup (SD) berätta varför han tycker att Thomas Hässelskog (M) är en bra kandidat för kommunstyrelsens ordförande. Foto: Erik Lundmark/SVT

Westrup (SD) vill locka tillbaka moderater: ”Hässelskog går hem hos alla”

Uppdaterad
Publicerad

Samling för Ronneby vill behålla makten i kommunen och har därför förslagit moderaten Thomas Hässelskog för posten som kommunstyrelsens ordförande – trots att Sverigedemokraterna sitter på fler mandat.

Moderaten lämnade tidigare i vår sina politiska uppdrag i protest då han inte längre hade något förtroende för Roger Fredriksson (M).

Under måndagen gick Sverigedemokraterna ut med att de föreslår Hässelskog för posten som kommunstyrelsens ordförande.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

– Thomas Hässelskog går hem hos alla, vilket gör att det blir mycket lättare för de personer som gått med Roger att eventuellt omvärdera situationen för då får de behålla makten, säger Nicholas Westrup, gruppledare för Sverigedemokraterna.

SD större än M

Sverigedemokraterna har 13 mandat i kommunfullmäktige medan Moderaterna innehar nio mandat.

Ni är ju ett mycket större parti än Moderaterna, varför ska inte du bli KSO?

– Den frågan hade vi uppe från början men det visade sig att vi inte har Liberalernas stöd, säger Nicholas Westrup (SD).

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med gruppledare Anna Ekberg (KD) och tf gruppledare Lars-Olof Wretling (L).

Båda säger sig stå bakom en alternativ M-kandidat till Roger Fredriksson i syfte att behålla makten och hålla ihop alliansen ”Samling för Ronneby”.

Spela klippet för att höra hur Thomas Hässelskog ser på nomineringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet