Två fångvaktare döda i Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Två fångvaktare i Frankrike har dödats och tre är allvarligt skadade efter en attack mot en transport, enligt landets justitieminister.

En fånge ska också vara på flykt, enligt franska Le Parisien.

Attacken mot fångtransporten ska ha inträffat under tisdagsförmiddagen vid tullstationen i Incarville i staden Val-de-Reuil (Eure). Fången som transporterades ska nu vara på flykt.

Attacken ska ha utförts av fyra beväpnade män strax efter klockan 11:00 lokal tid. Männen ska ha flytt i två bilar med den förrymde fången, enligt uppgift till Le Figaro.

Frankrikes justitieminister Éric Dupond-Moretti bekräftar på X att två fångvaktare har dött och att ytterligare tre är allvarligt skadade efter attacken.

”Alla mina tankar går till offren, deras familjer och kollegor”, skriver den franske justitieministern.

Även landets president Emmanuel Macron har uttalat sig om händelsen på X, där han bland annat skriver att attacken ”är en chock för oss alla”.

Över 200 poliser har kallats in i jakten på gärningsmännen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.