Hoppa till huvudinnehållet

Vilket drev ni piskat upp – jag tycker oerhört synd om pojken

Publicerad:
Insändarskribenten Katarina Jansson tycker att NWT kan ”få en käftsmäll som väljer att publicera inlägg som strider mot barnkonventionen och mänskliga rättigheter”. Hon får ett svar direkt av NWT:s mediehuschef Kasper Norling.
Insändarskribenten Katarina Jansson tycker att NWT kan ”få en käftsmäll som väljer att publicera inlägg som strider mot barnkonventionen och mänskliga rättigheter”. Hon får ett svar direkt av NWT:s mediehuschef Kasper Norling. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vilket drev ni piskat upp? Detta mot en elev på Internationella Engelska skolan i Karlstad. Det är familjeterapeuter, förskolepersonal, elevstödjare som uttrycker sin beundran för Stefan Holms agerande i klassrummet, tillsammans med en stor lynchmobb?

Läs också

Man kan nästan förstå att Sverige ser ut som det gör om ni alla praktiserar dessa metoder på era egna barn, för det gör ni väl? Det är väl inte skillnad på barn och barn?

Vi förbjöd skolaga 1958, så inte speciellt många av er har upplevt det, eller hur? Kanske därför ni uttrycker er som ni gör, dolda bakom telefonen eller datorn? Har ni full koll på vad som hände i klassrummet, eller har era hjärnor totalt regredierat till fackla och högaffel? Att sen läsa i media att alla skulle sitta i ett rum och be varandra om ursäkt för mig kanske inte helt osökt tillbaka till mina egna erfarenheter av IES.

Jag tycker oerhört synd om denna pojke och hans familj som drabbades av en vrede som inte är lämpad för skolan där varje barn har en plikt att infinna sig varje dag. Sen kan även NWT få en käftsmäll som väljer att publicera inlägg som strider mot barnkonventionen och mänskliga rättigheter.

Så mycket hat och bitterhet ni måste bära på?

Katarina Jansson

***

SVAR DIREKT: Nyheten har aktualiserat en större fråga

NWT:s nyhet om att Stefan Holm, i rollen som vikarierande lärare, polisanmälts misstänkt för att ha misshandlat en elev har väckt mångas engagemang. Faktum är att få nyheter i Värmland senaste året på så kort tid har skapat så mycket debatt och diskussion och för oss på NWT är det självklart att den debatten ska föras även på vår insändarsida.

Den aktuella nyheten har aktualiserat en större fråga: den om hur skolan i Värmland och Sverige fungerar, ordning och reda, lärares befogenheter, barns beteende och föräldrars ansvar för sina barn. Många har väldigt tydliga och starka åsikter och på insändarsidan har NWT högt i tak. Insändare som vi anser går över gränsen publiceras inte (och det är flera) och då handlar det om texter där skribenten går till personligt angrepp eller förolämpar eller där texten kan anses innehålla förtal eller hets mot folkgrupp.

NWT:s redaktion, inklusive vår insändarredaktör, förhåller sig neutralt till händelsen och debatten och skildrar det inträffade och dess effekter objektivt, genom att låta olika röster komma till tals i artiklar och insändare.

Kasper Norling

mediehuschef och stf. ansvarig utgivare, NWT

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDebatterEngelska skolanHets mot folkgruppIESKarlstadLärareMedierSamhälleStefan HolmVärmlands län