fredag17 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunal Hälsa

Övertorneå är bäst på e-hälsa

Publicerad: 15 maj 2024, 15:05

Övertorneås Aina Bleikvassli, informationssäkerhetssamordnare, Carina Kemppainen, äldreomsorgschef, och Robert Raabymagle, välfärdsteknikansvarig, tog emot priset på Vitalis.

Foto: Natalie Greppi / Svenska mässan

Övertorneå har utsetts till Årets e-hälsokommun 2024. Kommunen tar därmed över stafettpinnen från Kalmar som fick utmärkelsen i fjol.

Ämnen i artikeln:

VitalisSenaste nytt

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Övertorneå kommun med cirka 4 200 invånare får utmärkelsen bland annat för att ha ”visat att det som sker digitalt på distans, kan vara det som är riktigt nära”.

Övertorneå blev 2020 en av Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) så kallade modellkommuner med uppgift att stödja andra kommuner kring digitala tjänster och välfärdsteknik.

”Under åren har vi sett vilka lösningar som finns och vågat prova på nya saker. När vi blev modellkommun såg vi att vi hade lösningar som andra inte ens hade påbörjat. Vi har inte förstått själva hur digitala vi har varit. Det har lärt oss att jobba mer strategiskt och samordnat”, säger äldreomsorgsschefen Carina Kemppainen i ett pressmeddelande.

Läs också: Årets e-hälsokommun letar nya lösningar i Japan

Ett utdrag ur juryns motivering lyder:

”En kommun som inte bara omfamnat digitaliseringens möjligheter, utan även investerat i att möta och förebygga dess risker. En kommun som visat att samarbete och tillsammans är enda vägen framåt. Med akademin, regionen, näringslivet och övriga kommuner i länet. En kommun som gjort det som många andra planerar att göra”.

Priset delades ut på tisdagen på e-hälsomässan Vitalis som just nu pågår i Göteborg.

Bakom utmärkelsen Årets e-hälsokommun står Vitalis, SKR, Föreningen Sveriges Socialchefer, Funktionsrätt Sverige, Vårdförbundet och Myndigheten för delaktighet.

Läs också: Region Kalmar delar journalsystem med tolv kommuner

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?
Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev