Gå direkt till sidans innehåll
Malmö Redhawks

Mathias Tjärnqvist lämnar Malmö för jobb i Schweiz

Martin Filander lämnar Sverige för att träna schweiziska NL-klubben Biel.

Då tar han med sig Malmös assisterande tränare Mathias Tjärnqvist, som därmed bryter sitt avtal med klubben, för att ta chansen i Schweiz.

Mathias Tjärnqvist.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Martin Filander och Mathias Tjärnqvist i Oskarshamn.
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Malmö hade spikat sin tränarstab.

Tomas Kollar som huvudtränare, och han skulle assisteras av nya Bert Robertsson och Mathias Tjärnqvist, som skulle gå in på sin tredje säsong som assisterande, sedan han kom från IK Oskarshamn.

Men så blir det inte.

Mathias Tjärnqvist kommer istället att lämna för ett jobb i Schweiz.

Det är Martin Filander som lockat till sig Tjärnqvist till Biel, där han nyligen skrev på som ny huvudtränare i klubben.

Malmö och Biel håller på att förhandla med varandra om hur man ska lösa den uppkomna situationen, då Tjärnqvist har ett gällande avtal. Men man kommer inte stå i vägen. Det är utgångspunkten.

Har jobbat med Filander tidigare

Filander och Tjärnqvist har jobbat nära varandra vid två tillfällen tidigare. När Tjärnqvist klev in som assisterande i Jesper Mattssons frånvaro i Malmö, samt under två säsonger i Oskarshamn, då klubben hade sin kanske mest framgångsrika period någonsin.

Det innebär också att Malmö är på jakt efter en ny assisterande tränare som kan komplettera Tomas Kollar, Bert Robertsson, samt målvaktstränaren Cristopher Nihlstorp.

Expressen har varit i kontakt med Mathias Tjärnqvist, som inte vill kommentera uppgifterna.