Gå direkt till sidans innehåll

Fördel Southampton i heta play off-mötet

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


Hemmastarkt Roda kan vända på dubbelmötet. 

Underskattat Partick kan överraska på kvällens kupong.


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Kuponganalysen

Kvällens kupong innehåller matcher från The Championship, superettan, Serie A, Serie B, Eredivisie och Premiership. 

Raith Rovers är i skrivande stund folkets största favorit med 75% av alla tecken. Southampton är det enda laget som står i under dubbla pengen hos spelbolagen och ettan är rejält överstreckad till 70%, att jämför med oddset 1,74. 

Det är en svårlöst kupong och det finns goda förutsättningar för hög utdelning på åtta rätt.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Roda

Roda torskade det första dubbelmötet med 1-3, men nu vänder det hemåt vilket kommer ge en helt annan matchbild. Värdarna är blytunga i hemmaborgen där de inte torskat på över ett halvår. Breda lär knappast gå framåt även vid underläge med ett mål. Ettan är trolig och spikas.


Amrounis bästa spik

Southampton

Ettan är överstreckad och ser ut att bli alldeles för stor favorit men vi har sett oddset sjunka från 1,83 till 1,74 under natten och jag skulle inte bli förvånad om vi ser ettan droppa ytterligare fram tills avspark. Southampton var det bättre laget i första mötet och kommer att dominera bollinnehavet i matchen. Jag väljer att bita i det sura äpplet och spika ettan på en i övrigt svårlöst kupong.


Dybbans bästa skräll

Partick Thistle

Patrick Thistle var minst lika bra i det första av två play off-möten dessa lag emellan, men torskade med 1-2. Här behöver Raith Rovers således inte ens vinna matchen och ändå vinna dubbelmötet. Då är det svårt att förstå den alldeles för höga streckningen på hemmalaget. X2 är riktigt fina streck att få med. 


Amrounis bästa skräll

Sundsvall

Jämför man trupperna mellan Gefle och Sundsvall så har gästerna ett bättre lag på papperet. Nu ska matchen avgöras på planen och Sundsvalls bortafacit är allt annat än smickrande men till 23% tycker jag att det är värt att plocka med tvåan på kupongen. 

Match för match

1. Southampton – West Bromwich

Saints var det bättre laget i det första mötet och hade 63% av bollen på bortaplan. Övertaget kommer troligtvis att vara ännu större i kväll. Spelmässigt har Southampton varit klart bättre i år.


2. Trelleborg – Helsingborg

När lagen möttes i cupen i mars vann Trelleborg med 2-1 på hemmaplan. Det är två lag som lagt stort fokus på sitt försvarsspel. Trelleborg snittar bara ett insläppt mål per match.


3. Gefle – GIF Sundsvall

Sundsvall har stått för taktiska misstag i flera av sina matcher. Kvalitén finns men det taktiska upplägget har inte varit tillräckligt bra. GIF har ännu inte tagit en poäng på bortaplan.


4. Utsikten – Öster

Det är fyran i tabellen som tar emot trean. Östers insats mot Oddevold var ett stort fall framåt. Gästerna är favorit till att ta en av direktplatserna upp till Allsvenskan i år.


5. Fiorentina – Napoli

Det skiljer endast två poäng mellan lagen i tabellen. Fiorentina har Sottil på skadelistan medan Napoli har Zilienski tveksam till spel. Napoli står på en seger i sina tio senaste matcher.


6. Palermo – Sampdoria

Sampdoria gick obesegrade från sina två möten med Palermo i ligan. Det blev 2-2 när lagen möttes i Palermo senast. Det är Sampdoria som avslutade serien starkast och går in till mötet som favorit.


7. Roda – NAC Breda

Gästerna har mittfältaren Vet på skadelistan och Leemans är uppsatt som ett frågetecken. NAC Breda har 3-1 att gå på från det första mötet men Roda har 13 raka hemmamatcher utan förlust.


8. Raith Rovers – Partick Thistle

Raith går in till mötet med fem raka matcher utan förlust. Det första mötet var jämnt och det var Partick som skapade flest och bäst målchanser men Raith vann matchen med 2-1.

ANNONS:
Expertens systemförslag: