Jimmie Åkesson: Kommer anmäla TV4

Publicerad 2024-05-17 19.53

Myndigheten för psykologiskt försvar har anmält Kalla faktas SD-granskning.

Nu meddelar Jimmie Åkesson att även SD kommer att anmäla TV4.

”Är det någon i denna soppa som har spridit desinformation så är det Kalla fakta”, skriver han på Aftonbladet debatt.

I ett inlägg på Aftonbladet debatt går SD-ledaren Jimmie Åkesson på nytt till attack mot TV4 och Kalla faktas granskning ”Undercover i trollfabriken”.

Han anklagar bland annat TV4 för att förskjuta och vidga begreppet trollfabrik ”på ett vilseledande, direkt manipulativt, sätt”.

Åkesson hävdar också att medier inte varit tillräckligt kritiska mot TV4:s publicering.

”Det var först när Myndigheten för psykologiskt försvar anmälde Kalla fakta för vilseledande intervjuer som de första trevande frågorna från media till TV4:s redaktörer började ställas. Fortsättning lär följa och den här historien slutar inte med myndighetens anmälan”, skriver han.

Åkesson säger att ”Sverigedemokraterna, precis som Myndigheten för psykologiskt försvar, kommer att anmäla TV4 till relevanta instanser”.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare.

”Är det någon i denna soppa som har spridit desinformation så är det Kalla Fakta och deras kompisar inom media och politik. Jag kan inte se det på något annat sätt”, skriver han.

Efter torsdagens möte mellan Tidöpartierna beslutade SD att ta bort 45 inlägg i sociala medier som uppges ha stridit mot samarbetspartiernas avtal. Men man tänker inte radera några anonyma konton.

På Aftonbladet debatt säger dock Åkesson att han är öppen för att diskutera ett gemensamt förhållningssätt:

”Låt mig vara tydlig med en sak: Det är helt legitimt att diskutera och ha synpunkter på förekomsten av internetpubliceringar utan tydlig avsändare. Jag tar gärna den diskussionen, och jag är beredd att lyssna på och ta till mig av alla adekvata argument. Men låt oss då diskutera just det, utan att blanda in överdrifter och rena påhitt”, skriver han och fortsätter:

”Och jag sluter gärna avtal med övriga partier om ett gemensamt förhållningssätt. Jag är nämligen helt säker på att de flesta (för att inte säga alla) partier rör sig i en gråzon när det gäller närvaron på digitala plattformar”.