Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skyttekungen på jakt efter nya mål

Stekhet Kane utökar sin målskörd. 

Defensivt starkt Mora löser uppgiften hemma mot bottenlaget.

Foto: ANGELIKA WARMUTH / BILDBYRÅN

■■ Klubblagsfotbollen är tillbaka på allvar med matcher från La Liga, Bundesliga, Ligue 1 och The Championship. Dessutom är det första mötet i det allsvenska kvalet då Utsikten från superettan tar emot Brommapojkarna från allsvenskan. 

Jag har valt att rikta mitt fokus på det tyska mötet mellan Köln och Bayern München.


■■ Köln har inte fått spelet att lyfta den här säsongen och befinner sig under nedflyttningsstrecket. Målskillnaden 9–23 efter elva matcher är talande för hur hösten sett ut för Köln. Laget har visserligen plockat poäng i två raka ligamatcher men det har varit mot Augsburg och Bochum som båda tippas hamna på den undre halvan av tabellen.

Bayern München har fått upp farten efter en knackig inledning. Efter elva omgångar är Bayern obesegrat i ligan och snittar strax under fyra gjorda mål per match. Värvningen av Harry Kane har visat sig vara en succé. Anfallaren toppar skytteligan med 17 gjorda mål och befinner sig nu i det skedet att han slår rekord i nästan varje match.

Kane har gjort tio mål sina fyra senaste matcher med Bayern och är på väg att slå Lewandowskis målrekord på 41 mål i ligan. Han har gjort minst två mål i fyra raka matcher. Bayern kommer att dominera matchbilden mot Köln och med Kanes nuvarande form har jag svårt att se hur han ska gå mållös från planen. 

Kane att göra två mål eller fler finns att spela till oddset 2,87.


■■ Bomben innehåller tre matcher från hockeyallsvenskan. 

Brynäs fortsätter att ha problem på hemmais men borta har man varit fortsatt starkt. Jag räknar med en reaktion från den svaga insatsen mot SSK i veckan och streckar höga målsiffror för gästerna. 

Både Björklöven och Mora är klara favoriter i sina respektive matcher men jag har större förtroende för ett defensivt starkt Mora än Björklöven som möter svårbedömda Västerås.


Dagens bästa spel

Harry Kane att göra två mål eller fler: JA

Odds: 2,87

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här 


Bomben 1

A. AIK – Brynäs

2, 3 – 4, 6, 7

B. Björklöven – Västerås

2, 4 – 1, 3

C. Mora – Östersund

3, 4, 5 – 0, 1, 2

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag här 


Matchlistan

Utsikten – Brommapojkarna 2

Brommapojkarna avslutade allsvenskan starkt med två raka segrar men det räckte inte till säkrat kontrakt. Kan man visa upp samma spel Utsikten kommer det att räcka långt i kvalet. Tvåan tippas.


Köln – Bayern München 2

Bayern har inte spelat någon bländande fotboll under hösten men man har fått igång målproduktionen. Kane har visat fin form och kan slå flera rekord i kvällens match. Tuff uppgift för Köln.


Sampdoria – Spezia 1

Både Sampdoria och Spezia har tappat stora delar av truppen från förra säsongen då lagen spelade i Serie A. Sampdoria har vunnit tre av sina fyra senaste matcher i ligan. Ettan får tipset.


St. Truidense – Royal Antwerp 2

Antwerp har flera nyckelspelare borta inför kvällens möte. Ondrejka, Engels och Alderweireld ser alla ut att missa matchen. Antwerp har haft en svag inledning på säsongen i ligan. Sval tvåa.


Rotherham – Leeds 2

Blackett, Ferguson, Green, Hall och Humphreys saknas hos hemmalaget. Leeds får klara sig utan Spence och Dallas. Gästerna ligger trea i serien och radar upp segrar. Iskallt odds på tvåan.


Paris SG – Monaco 1

Det är två skadedrabbade lag som ställs mot varandra. PSG saknar namn som Danilo, Zaire-Emery, Kimpembe, Rico, Mendes och Asensio. Monaco har fem spelare skadade och Fofana avstängd.


Alavés – Granada X

Bottenmöte och två av ligans svagaste lag offensivt. Granada har sin fixstjärna Zaragoza avstängd vilket är ett enormt avbräck för gästerna. Krysset ligger nära till hands. Oddset 3,73 är för högt.


Huesca – Valladolid X

Huesca befinner sig under strecket men har fyra raka matcher utan förlust. Valladolid kämpar om uppflyttning och fick med sig en poäng från mötet mot ettan Leganes i den förra omgången.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.