Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bottenlaget svårslaget på New York Stadium

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


Poäng i sex av åtta hemmamatcher – se upp för skrällen! 

Kvaldramatik på kupongen med allsvenskt kval i Göteborg.


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system

Foto: MATTHEW CHILDS / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Kuponganalysen

■■ Vi har en härlig fredagsmix framför oss med åtta matcher från åtta olika ligor. Kupongen består av Bundesliga, Ligue 1, La Liga, La Liga 2, The Championship, belgiska ligan, Serie B och det allsvenska kvalet. 

Bayern och Leeds är kupongens två största favoriter och det är också lagen som dragit flest spel till sig bland tidiga strecken. Jagar man hög utdelning gör man bäst i att försöka fälla åtminstone en av storfavoriterna.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Brommapojkarna

Det finns flera betydligt större oddsfavoriter, men det streckas också därefter. En roligare spik i mitt tycke är BP borta mot Utsikten. BP har egentligen varit för bra för att behöva kvala nedåt och avslutade allsvenskan starkt. Utsiktens höst har för det mesta varit ett platt fall. Jag ser klar klasskillnad och tror gästerna sätter plattan i mattan direkt. 


Amrounis bästa spik

Bayern München

Bayern ligger tvåa i serien med en vinstsvit på fem raka matcher i ligan. Kanes målform har varit sensationellt bra senaste matcherna med tio mål på fyra matcher. Om Bayern presterar på samma nivå som innan uppehållet har Köln en otroligt svår uppgift framför sig.


Dybbans bästa skräll

Rotherham

Botten mot toppen i The Championship. Men hemma på New York Stadium är Rotherham för det mesta svårslaget med poäng i sex av åtta matcher. Senast en stark pinne mot serietvåan Ipswich. Jag garderar hela vägen och hoppas att även Leeds går bort sig i köttmuren.


Amrounis bästa skräll

Rotherham

The Championship är en jämn liga med otroligt många matcher. Det är omöjligt för något lag att prestera på topp i varje omgång. Därför är det sällan befogat med favoriter som står i odds under 1,40, speciellt inte på bortaplan. Leeds är i grunden ett bättre lag men jag ser det som långt ifrån givet att man bara städar av Rotherham på bortaplan.

Match för match

1. Utsikten – Brommapojkarna

Brommapojkarna avslutade Allsvenskan starkt med två raka segrar men det räckte inte till säkrat kontrakt. Kan man visa upp samma spel Utsikten kommer det att räcka långt i kvalet. Tvåan tippas.


2. Paris SG – Monaco

Det är två skadedrabbade lag som ställs mot varandra. PSG saknar namn som Danilo, Zaire-Emery, Kimpembe, Rico, Mendes och Asensio. Monaco har fem spelare skadade och Fofana avstängd.


3. Köln – Bayern München

Bayern har inte spelat någon bländande fotboll under hösten men man har fått igång målproduktionen. Kane har visat fin form och kan slå flera rekord i kvällens match. Tuff uppgift för Köln.


4. Alavés – Granada

Bottenmöte och två av ligans svagaste lag offensivt. Granada har sin fixstjärna Zaragoza avstängd vilket är ett enormt avbräck för gästerna. Krysset ligger nära till hands.


5. Rotherham – Leeds

Blackett, Ferguson, Green, Hall och Humphreys saknas hos hemmalaget. Leeds får klara sig utan Spence och Dallas. Gästerna ligger trea i serien och radar upp segrar.


6. St. Truidense – Royal Antwerp

Antwerp har flera nyckelspelare borta inför kvällens möte. Ondrejka, Engels och Alderweireld ser alla ut att missa matchen. Antwerp har haft en svag inledning på säsongen i ligan.


7. Sampdoria – Spezia

Både Sampdoria och Spezia har tappat stora delar av truppen från förra säsongen då lagen spelade i Serie A. Sampdoria har vunnit tre av sina fyra senaste matcher i ligan.


8. Huesca – Valladolid

Huesca befinner sig under strecket men har fyra raka matcher utan förlust. Valladolid kämpar om uppflyttning och fick med sig en poäng från mötet mot ettan Leganes i den förra omgången.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.