Gå direkt till sidans innehåll

”Love is blind”-Christofer om ”mitt hjärtas fröjd och eviga längtan”

Uttrycket ”mitt hjärtas fröjd och eviga längtan” har spridit sig rejält och syns även i reklamer.

Bakom orden står Christofer Pocock i ”Love is blind Sverige” och nu berättar han var uttrycket kommer ifrån – och hur många han egentligen har sagt det till.

– Jag känner ju det själv när jag ser det, ”men tyst nu”, säger han.

Christofer Pocock har gjort uttrycket ”Mitt hjärtas fröjd och eviga längtan” vida känt i Sverige.
Foto: Johan Paulin / Netflix
Catja Lövstrand.
Foto: Photo credit: Robert Eldrim / Netflix / Courtesy of Netflix

Christofer Pocock, 35, har med sitt uttryck ”mitt hjärtas fröjd och eviga längtan” gjort ett stort avtryck i Netflix-serien ”Love is blind Sverige”. Orden säger han ofta till sin fästmö Catja Lövstrand, 32, i programmet.

Så ofta att till och med han själv blir trött när han hör det.

– Det klipps ihop som att jag säger det hela tiden och jag förstår ju att svenska folket tänker ”men herregud kan han sluta säga det?”. Jag känner ju det själv när jag ser det, ”men tyst nu”, berättar han.

Han tycker samtidigt att det är roligt att uttrycket har spridit sig och blivit en grej på sociala medier. Flera skämtsamma videor har gjorts om orden och världsstjärnan Zara Larsson har uppmärksammat det på Instagram.

”När folk skrattar åt Christofer men jag säger 'mitt hjärtas lågas innersta glöd' till Lamin 20 gånger om dagen”, skriver hon.

Både Lidl och Max har dessutom använt uttrycket i reklamkampanjer, Lidl för en falukorv och Max för en dippsås. Men Christofer säger att han inte kommer höra av sig till företagen och kräva någonting för att de använt hans uttryck.

– Jag har funderat på det men om jag kan sprida kärlek gratis till resten av Sverige så får det vara så. Jag vill snarare att det ska få sprida ett leende och det har det ju gjort, säger han.

En av gångerna Christofer säger uttrycket till sin fästmö Catja i ”Love is blind”.
Foto: Netflix/Tiktok

Härifrån kommer Christofers uttryck

Men var kommer då detta nu kända utryck ifrån? Faktum är att ”Skalle-Per” i ”Ronja Rövardotter” säger orden ”Mitt hjärtas fröjd och glädje” – men det är inte därifrån som Christofer har fått uttrycket. 

– Min absolut bästa vän Per Ingmar sa det för många, många år sedan när vi bodde i Oslo. Och det har liksom suttit kvar i mig, säger han och berättar att han frågade sin vän var det kom ifrån.

– Han sa då att han hade hört det via någon som hade jobbat på havet.

Sms:et: ”Trodde jag var det”

Tv-profilen erkänner att han har sagt orden till fler personer genom åren men bara till några få utvalda. Men en av dem hörde faktiskt av sig efter att ha sett programmet.

– Jag fick ett sms när de hade sett serien och bara ”jag trodde jag var det” och då blev jag så här ”ja men det ...”, säger han och skrattar.

– Men det är bara till ytterst få utvalda, det är ingenting jag säger till alla.

00:00 / 00:00

Ljudklippet gick inte att spela upp

Försök igen senare