Gå direkt till sidans innehåll
FC Barcelona

Xavi lämnar Barcelona efter säsongen

Efter en tung höst bekräftar Xavi Hernandez att han lämnar Barcelona till sommaren.

Klubblegendaren, som vann ligan med klubben i våras, förlorade senast i dag mot Villarreal med 5–3 på hemmaplan.

– Jag känner att det är rätt beslut, klubben behöver ändra inriktning, säger Xavi på en pressträff.

Enligt Radio Catalunya är Jürgen Klopp Barcelona-ledningens favoritnamn att ta över klubben.

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: JOAN MONFORT / AP TT NYHETSBYRÅN

FC Barcelonas höst har varit skakig. 

Efter säsongens tredje hemmaförlust mot bottenlaget Villarreal på lördagen står det nu klart att klubblegendaren Xavi Hernandez kliver av som tränare efter säsongen.

– Jag känner att det är rätt beslut, klubben behöver ändra inriktning och jag känner att mitt beslut är det bästa för klubben, säger han på en pressträff.

FC Barcelona vann gruppen i Champions League, men ligger trea i ligaspelet och har tio poäng upp till serieledande Real Madrid. De är dessutom utslagna ur supercupen och Copa del Rey.

Förra säsongen vann Barcelona ligan. Xavi Hernandez kommer att slutföra säsongen som tränare för storklubben, vilket är hans tredje som tränare för Barça.

Nu rapporterar dessutom Radio Catalunya, med flera, att Jürgen Klopp som lämnade Liverpool under gårdagen är Barcelonas förstanamn att ta över klubben. Ledningen ska inte ha tagit kontakt med tysken, men ska hålla honom högst av de alternativ som finns.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.