Vancouver förlänger med svenske general managern

LOS ANGELES. Han har gjort succé som general manager i Vancouver Canucks.

Och nu belönas Patrik Allvin, 49, med ett nytt flerårskontrakt av den kanadensiska NHL-klubben.

Det meddelade klubbpresidenten Jim Rutherford under onsdagen.

– De senaste två åren har gått enormt fort, det har varit väldigt mycket jobb, säger Patrik Allvin till Expressen.

Han kan inte gå in på några detaljer kring kontraktsförlängningen, då Canucks kallat till presskonferens klockan 20.00, svensk tid.

Allvin, som är den förste svensken på ett sådant här chefsjobb i NHL, hyllas för att under sitt första år i Canucks ha förändrat kulturen inom organisationen och fått till ett vinnande lag.

Vancouver Canucks har fem spelare med till helgens All Starmatch i Toronto. Bara det ett kvitto på att Patrik Allvin lyft klubben. Man tillhör i vinter toppen av NHL-tabellen och porträtteras nu som ett lag, som kan slås om Stanley Cup till våren.

– Vi har fortfarande mycket jobb att göra framöver för att bli ett bra lag över tid, säger Allvin idag till Expressen.

Patrik Allvin kommenterade framgångarna i en stor Expresssen-intervju i december, där han talade om sin filosofi och det hårda arbetet uppdraget krävt.

Allvin har förstärkt spelartruppen med ett flertal smarta värvningar, där han kunde få loss backen Filip Hronek från Detroit Red Wings i somras och sedan också värvat Calgarybacken Nikita Zadorov.

Han kontrakterade några free agents också si somras, som givit laget bättre slagstyrka – Teddy Blueger och Pius Suter.

– Patrik har gjort ett utmärkt jobb genom att hjälpa oss bygga om laget både på och utanför isen. Han har jobbat oavbrutet för att skapa en ny kultur här och visat vad som krävs när det gäller struktur och inlevelse, säger Jim Rutherford i ett uttalande.

De spelare som ska företräda Vancouver Canucks i helgens All Starmatch är målvakten Thatcher Demko, backen Quinn Hughes och forwards Elias Pettersson, J.T. Miller och Brock Boeser.

Tränaren Rick Tocchet kommer att coacha ett av de fyra All Starlagen.