Gå direkt till sidans innehåll
Stryktipset

Därför är The Potters ett härligt miljondrag

13 miljoner i jackpot och starten av Tips-SM borgar för en magisk lördag. 

När omsättningen slår i taket gnuggar jag geniknölarna ordentligt och går emot ligaledarna i The Championship. Leicester får det tufft i Stoke-on-Trent!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

ANNONS: Köp en andel i Dybbans lilla andelsspel (160 kronor per andel)

ANNONS: Köp en andel i Dybbans stora andelsspel (350 kronor per andel) 

Foto: JASON CAIRNDUFF / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

■■ Tips-SM är en anrik tävling som alltid ger fina extrapengar till potten. Till helgen kommer det lämnas in tusentals favoritbetonade 64-raderssystem som inte har en chans vid högre utdelning. Den extrapotten ihop med de 13 miljonerna gör förutsättningarna goda. 

Kupongen är ganska svår och lyckas man pricka rätt i slalombanan kan det finnas anledning att korka upp när kvällsmatchen mellan Sheffield United och Aston Villa blåses av. Jag hittar mina främsta skrällar och spikar i The Championship där det svenska folket brukar vara försiktiga med att ta ställning.

Här är mina tidiga tankar och drag:


■■ Match 8. Det är inte lätt att hitta spikar den här lördagen och det är positivt! Men det gör också att man får sätta på sig den vågade mössan och singla tecken som den breda massan garderar. Norwich är ett lag som känns på uppgång. Två raka torsk visserligen, men bortamatcher mot Leeds (0–1) och Liverpool (2–5) är det inte så mycket att göra åt. Mot Liverpool vilades dessutom stjärnan Joshua Sargent helt. Amerikanen har matchats in lugnt och fint efter sin skada och tillför väldigt mycket till den redan vassa gröngula offensiven. Han stod för en av baljorna i den senaste hemmamatchen, en stark 2–0-seger mot WBA. Kan Norwich komma upp i samma nivå här så ser jag goda chanser för tre pinnar även i helgen. 

Coventry har, efter tio raka matcher utan förlust, kravlat sig upp på play off-plats. En pinne, som dessutom räddades i slutminuterna, hemma mot Bristol City senast var dock en missräkning och jag anar en liten svacka. Där blev viktige mittfältaren Ben Sheaf skadad efter bara elva minuter, och han missar den här matchen. Norwich är starkt hemma på Carrow Road där de nu gått sju raka matcher utan förlust, trots att ligans kanske just nu bästa lag Southampton gästat. Jag hoppas att det blir hyfsat jämnstreckat här med tanke på Coventrys fina formrad. 

Kan man få ettan till dryga 40% på lördag är det en fräck chansspik för mig. 


■■ Match 9. Ibland går marginalerna emot. Ibland vill bollen inte in. Ibland är det bara helt sjukt och ibland är det som Ipswich mot Maidstone. Trots 38–2(!) i avslut och drygt 5,0–0,9 i xG förlorade The Tractor Boys FA-cupmatchen mot opponenterna från National League South. Jag tror inte att Kieran McKenna har valt att älta förlusten alltför mycket. Det är bara att skratta och gå vidare. Enorm retroaktiv utdelning väntar för Ipswich om insatsen håller nivå mot Preston. Detta är två lag som båda sprungit över Expected Points, men det har samtidigt gjorts på olika sätt. Ipswich är så pass bra att de förväntas ligga över snittet medan Preston har haft rejäl röta. 

Ryan Lowes filosofi är destruktiv och Prestons föredragna sätt att störa sina motståndare är genom att hela tiden ligga på gränsen till MMA. Riis och Keane är en duktig anfallsduo men jämförs det med spetsen på andra sidan har värdarna inte mycket att säga till om. The Lilywhites kommer att dala i tabellen vad det lider. Ipswich går däremot en stenhård kamp om topp 2 och med motivationen i åtanke förväntar jag mig en stark insats från gästerna på Deepdale. Så länge den är ansenlig är detta tveklöst Ipswichs match att förlora. 

Förhoppningsvis kan tvåan hålla sig inom någorlunda rimliga gränser. Då är det en klart vettig spik. 


■■ Match 11. Stokes formrad grinar illa efter två raka förluster, men jag tror inte att The Potters är på väg in i en svacka. Insatserna har det nämligen inte varit något fel på. Mot Birmingham här hemma var de rödvita det klart bättre laget och tillställningen borta mot Sunderland var helt jämn. En annan period hade prestationerna givit fyra poäng istället för noll. När retroaktiv utdelning ligger i korten vill jag inte räkna bort Stoke hemma mot Leicester. 

Rävarna toppar fortfarande The Championship men har inte varit lika bra på slutet. Bara en seger på de tre senaste ligamatcherna imponerar inte. Det gjorde inte heller insatsen i FA-cupen mot Birmingham där 3–0 var missvisande siffror. Enzo Maresca saknar fortfarande viktige Ndidi som är navet på mittfältet. Utan honom blir jag inte förvånad om Stoke lyckas såga sig igenom gästernas defensiv. Inte minst då försvarsspelet lämnade en del att önska i 3–1-segern mot Swansea. Walesarnas xG var högt och när Leicester ges kortare vila än Stoke finns risk att Hermansen får kröka rygg mellan stolparna. 

Tvåan lär bli överstreckad då tipparna sällan missar att kika tabellen, vilket får mig att dra i handbromsen. Spelvärda 1x sticker ut så till den grad att tvåan är ett häftigt avslag.


■■ Match 13. Watford befinner sig mitt i ett tight spelschema där matcherna duggar väldigt tätt. Söndagens FA-cupmatch mot Southampton tog på krafterna och i onsdagens ligamatch mot Sheffield Wednesday fanns inte mycket bränsle i tanken. Watford fick bara iväg två futtiga skott på mål och är enligt mig en favorit i fara mot ett utvilat Cardiff. 

Walesarna har nämligen haft lång vila, två veckor, och ska ha piggare ben. Efter tre raka förluster i alla tävlingar bör det dessutom finnas stor revanschlusta i truppen. Att då ges fördelaktiga fysiska förutsättningar är en faktor som måste tas i beaktande. Watford har bara vunnit fem av sina 14 hemmamatcher där The Hornets ofta har problem i spelförande kostym. Det bör passa Cardiff som handen i handsken då gästerna bygger mycket av sitt spel på omställningar. 

Jag tror att ettan kan bli ett av de procentuellt sämsta tecknen när tipparna har slösat garderingar högre upp på kupongen. Då är det dags att dra öronen åt sig. Spelvärda X2 är en smaskig utgång. Inte förrän på större system övervägs ettan. 


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem

ANNONS: Köp en andel i Dybbans lilla andelsspel (160 kronor per andel)

ANNONS: Köp en andel i Dybbans stora andelsspel (350 kronor per andel)


SPIKEN

Southampton (match 10)

22 raka matcher utan förlust för Southampton som roterade rejält i FA-cupen senast och bör ha pigga ben. Rotherham är humlan som inte ska kunna flyga och har tappat tunga namn i januarifönstret. Klasskillnad råder. Tvåan är omgångens troligaste tecken. 

SKRÄLLEN 

Cardiff (match 13)

Längre vila i benen är alltid en faktor att ta i beaktande. Ett utvilat Cardiff ges perfekta förutsättningar mot ett slitet Watford som streckas för hårt. Då måste X2 prioriteras.

DRAGET

Stoke (match 11)

Stoke har förtjänat minst fyra poäng i sina två senaste ligamatcher. När utfallet är noll tror tipparna att det bara är att spika Leicester. Jag håller inte med och väljer istället att gå all in på spelvärda 1X som är ett häftigt drag.

ANNONS:
Expertens systemförslag: