Alltid senaste nytt – följ SvD direkt

  • Fastnålat inlägg

    Tekniskt fel på svenskt charterflyg – tvingas vända

    2 feb 19.26
    Manne Berggren Wiklund

    Ett av Tui:s flygplan på väg från Göteborg till Thailand har fått ett tekniskt fel och tvingas nu vända tillbaka, det uppger Tui för Aftonbladet.

    Flygplanet ska ha varit ovanför Azerbajdzjan när felet upptäcktes. Ombord finns cirka 330 passagerare.

Senaste nyheterna
  • TT
    2 min

    Skott genom fönster i Uddevalla

    Polisen utreder försök till mord och grovt vapenbrott efter att någon skjutit genom ett lägenhetsfönster i centrala Uddevalla under natten till söndag.

    Skotthål har konstaterats i fönstret och i lägenhetens tak. Ingen person skadades vid händelsen.

  • TT
    08.21

    Lärare skickade olämpliga sms till 11-åring

    En lärare på en skola i Skaraborgs kommun skickade över hundra olämpliga sms till en elvaårig elev. Trots varning från Lärarnas ansvarsnämnd arbetar hon idag på en annan skola, rapporterar P4 Skaraborg.

    Föräldrarna reagerade på lärarens alltmer intensiva kontakter med barnet utanför skoltid. I elvaåringens mobiltelefon hittades 160 meddelanden. Läraren hade bland annat skickat ”du är lika söt nyduschad som inte”, emojis med hjärtan och bild på sina nakna lår.

    Läraren slutade på skolan efter att ha köpts ut för 670 000 kronor, men har i dag ett nytt jobb på en skola i Västsverige, enligt radion.

  • TT
    07.39

    Usyk obestridd mästare efter superfajten

    Den ukrainske boxaren Oleksandr Usyk besegrade Tyson Fury i nattens historiska match där samtliga fyra tungviktsbälten stod på spel.

    Efter segern kan Usyk nu titulera sig obestridd mästare.

    – Det här är en stor möjlighet för mig, för min familj och för mitt land, sade den 37-årige boxaren efter segern.

    I och med segern, som Usyk tilldelades av en oenig domarkår, är han den förste obestridde mästaren sedan 1999 när britten Lennox Lewis besegrade Evander Holyfield i en match om de tre bälten som då fanns.

    Usyk var den som började bäst men Tyson Fury kom tillbaka och dominerade mittenronderna. Men i de två sista spurtade den ukrainske OS-mästaren, precis som han gjort många gånger tidigare i karriären.

  • TT
    06.42

    Franska styrkor ska ta kontroll i öparadiset

    Franska styrkor inledde på söndagen en ”större operation” för att återta kontrollen över den väg som förbinder Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa och den internationella flygplatsen.

    Mer än 600 tungt beväpnade franska gendarmer har sänts ut för att säkra vägen.

    Enligt lokala myndigheter har sex personer dödats och hundratals skadats sedan oroligheterna bröt ut i ögruppen som är en fransk administrativ enhet i Stilla havet.

    Protesterna bröt ut i måndags i samband med att Frankrikes nationalförsamling skulle genomföra förändringar i röstningsförfaranden, något som separatister inte var nöjda över. Förändringen innebär ett ökat antal röstberättigade i regionalval i Nya Kaledonien, vilket kritiker anser skulle kunna vara negativt för ursprungsbefolkningen.

    Myndigheterna har svarat med nattligt utegångsförbud, Tiktokförbud och undantagstillstånd. Dessutom har omkring 1 000 kravallutrustade franska poliser och soldater anlänt.

  • TT
    06.41

    Person hittad död i å

    En person har hittats död i Eskilstunaån, rapporterar lokala medier. Personen är ännu inte identifierad.

    – Kroppen har legat länge i vatten. Den kommer att föras till rättsmedicinska för obduktion, säger Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

    Det var en privatperson som fick syn på kroppen på lördagseftermiddagen.

    Dödsfallet ska utredas men det finns inga misstankar om brott, enligt polisen.

  • TT
    06.40

    Kvinna avled efter sjukhusets miss med syrgas

    En felinställd syrgasgivare ledde till att en kvinna med andningssvårigheter inte fick någon syrgas. Hon avled senare, rapporterar P4 Malmöhus.

    Kvinnan, som var i 70-årsåldern, kom till Helsingborgs lasarett. Det togs ett beslut att ge henne syrgas för att förbättra syresättningen.

    Men den så kallade flödesmätaren för syrgasen ställdes in fel och patienten fick ingen syrgas.

    Den sortens flödesmätare ska nu bytas mot nya och säkrare mätare för att undvika liknande händelser, skriver Region Skåne på sin sajt.

    En lex Maria-anmälan om händelsen har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg.

  • TT
    06.37

    Skott mot port i Tyresö

    En port till ett flerfamiljshus har beskjutits i Tyresö söder om Stockholm.

    Polisen larmades vid 23-tiden på lördagen om skottlossning i området Bollmora.

    – Vi fick in samtal om att man hört smällar, säger polisens presstalesperson Nadya Norton.

    Det finns inga uppgifter om att någon skadats vid skottlossningen. Polisen rubricerar det inträffade som grovt vapenbrott.

  • TT
    06.37

    Person till sjukhus efter fall från lägenhet

    En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha fallit från en lägenhet i södra Hammarbyhamnen i Stockholm.

    – Skadeläget är oklart, säger polisens presstalesperson Nadya Norton.

    Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök.

    – Det är för att det finns oklara omständigheter, säger Norton.

    Fler polisbilar, ambulans och brandkår skickades till platsen, och under lördagskvällen upprättades stora avspärrningar i området.

  • TT
    i går22.03

    Två barn skadade på lekplats – män gripna

    Två barn har skadats på en lekplats i Sandviken. Enligt polisen har de skadats av någon form av luftvapen eller slangbella.

    Polisen har gripit två män i 30-årsåldern som befann sig vid lekplatsen. De är misstänkta för bland annat misshandel, brott mot vapenlagen och framkallande av fara för annan.

    Barnen har förts till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin sajt. Skadeläget är inte känt.

    Larmet om händelsen kom vid 20.30-tiden på lördagen.

  • Jennifer Laxén
    i går19.51

    Fler än 40 kollapsade under Göteborgsvarvet

    Över 40 personer har kollapsat och 23 personer har förts till sjukhus i den högsommarvarma upplagan av Göteborgsvarvet, rapporterar lokala medier.

    Under loppet – som är ett halvmaraton – steg temperaturen tidvis till cirka 25 grader, vilket innebar svårigheter för flera deltagare.

    – Intensivvårdsmässigt är det över 40 personer vi har tagit hand om som har kollapsat, säger tävlingsläkaren Per Eriksson till Göteborgs-Posten vid 19-tiden.

    Två personer drabbades av hjärtstopp i samband med loppet.

    – För en person är läget allvarligt men stabilt. Den andra har jag ingen information om just nu. (TT)

  • Jennifer Laxén
    i går19.25

    FN: 800 000 har flytt Rafah

    FN-organet Unrwa uppger att 800 000 invånare eller flyktingar i gränsstaden Rafah i Gaza har tvingats fly sedan Israels armé inledde en omfattande militär insats mot staden, skriver AFP.

    "Närmare hälften av Rafahs befolkning - omkring 800 000 människor - befinner sig i rörelse sedan de tvingats att fly efter att israeliska styrkor inlett en militär insats i regionen den 6 maj" skriver Unrwa-chefen Philippe Lazzarini på sociala plattformen X. (TT)

Läs mer:

Senaste nytt om kriget i Ukraina

Senaste nytt om kriget mellan Israel och Hamas