Djurgården förlorade i förlängning – efter blott 15 sekunder

Men Östersunds Viktor Granholm ville annat.

Efter endast 15 sekunder i förlängningen gjorde han 3–2.

Djurgårdens Viktor Andrén släpper in 2–0 målet i matchen.
Östersund firar 2–0 målet i matchens första period.

Nästjumbon Östersund kom till matchen mot serietvåan Djurgården med två raka segrar.

På fredagskvällen var det dags för det tredje mötet den här säsongen mellan de två lagen – båda hade sedan tidigare var sin vinst.

I Östersund arena kopplade hemmalaget ett litet grepp om matchen redan efter första perioden. Då stod det 2–0; Johan Mörnsjö och Sebastian Fakt förlitade sig båda på slagskott.

En kalldusch för stockholmarna som den här säsongen haft det erkänt svårt de första 20 minuterna.

– Vi kommer inte ut som vi vill, men spelar upp oss i den andra delen av perioden. Då får vi ett olyckligt mål mot oss, menade Djurgårdens Kevin Carlsson i TV4 Play.

Snabb reducering från Djurgården

Det tog blott 40 sekunder i period två innan Djurgården hade reducerat. Anton Gradin stod mitt i slottet efter att Daniel Glad skjutit och Östersunds målvakt Isak Mantler först räddat.

En dryg minut senare åkte Olle Liss ut två+två minuter för hög klubba.

Men trots fyra minuter med en spelare mer kunde inte hemmagänget öka på sin ledning.

Under långa stunder i perioden fick Östersunds spelare sedan agera statister i egen zon.

När 53 sekunder återstod av perioden trodde många på 2–2 efter att Kevin Carlsson avlossat ett mäktigt slagskott.

Målet godkändes inte efter lång videogranskning. Domarna menade att Daniel Brodin stört Isak Mantler.

Hammarlunds märkliga mål

Den tredje perioden inleddes precis som den andra; Djurgården tog över.

När 6.30 gått kom så kvitteringen.

En ytterst märklig sådan.

Backen Edwin Hammarlund lyckades snubbla med sig pucken, missade ett skott, gjorde sedan en piruett och kunde därefter halvliggande fösa in 2–2.

Resten av perioden handlade mycket om pucktransport, och det oavgjorda resultatet stod sig tiden ut.

Förlängning vidtog. Efter blott 15 sekunder gjorde Viktor Granholm 3–2 när Viktor Andrén släppt en retur.

– Vi har börjat vår jakt på att ta oss uppåt i tabellen, konstaterade Josef Ingman i TV4 Play efter matchen.