Gå direkt till sidans innehåll

Brynäs tappade tvåmålsledning

Brynäs såg ut att fortsätta på den inslagna vägen och ta tre nya poäng.

På fredagen ledde laget mot Tingsryd med två mål, men tappade sedan till oavgjort i den sista minuten i matchen.

I förlängningen avgjorde Miks Indrasis för hemmalaget från Gävle.

Tingsryds Anton Lundmark och Brynäs Theo Lindstein.
Tingsryds Anton Lundmark
Brynäs Theo Lindstein

Brynäs öppnade starkast och JVM-spelaren Theo Lindstein gjorde öppningsmålet drygt tre minuter in i den första perioden. Hemmalaget utökade sedan genom Johan Larsson som distinkt satte pucken i nättaket.

I den andra perioden reducerade Tingsryd i boxplay, två minuter in. Målet gjordes av Gabriel Säll. Brynäs gav sedan svar på tal och kunde än en gång utöka sin ledning. Johan Larsson gjorde hans andra mål för kvällen med dryga tre minuter kvar av den andra perioden. Fullträffen var Larssons trettonde för säsongen.

Brynäs såg ut att gå mot seger – missade straffslag

Gävlelaget fick i den tredje perioden straffslag, en chans att öka på sin ledning som man inte lyckades ta till vara på. Istället var det bortalaget Tingsryd som kunde göra en reducering kort efter, ställningen då 3-2.

Brynäs skulle sedan tappa till 3–3 med mindre än 30 sekunder kvar att spela av matchen.

I förlängningen tryckte Brynäs på och fick dessutom en möjlighet i numerärt överläge. Till slut tryckte Miks Indrasis in 4–3 med bara sekunder kvar av förlängningen.