Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oddset på målfest är väldigt generöst

Defensiva problem för Milan öppnar upp för målspelet i toppmötet. 

Knepig uppgift för Oskarshamn när bortaresan fortsätter längs norrländska kusten.

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dagens bästa spel

Milan har inte gjort sig kända som det mest anfallsglada under Pioli men senaste tiden har man varit involverade i flera målfester. Mycket av det beror på att defensiven inte varit tillräckligt bra. Skadorna har plågat truppen hela hösten och tränaren tvingas laborera om i startelvan. Senast blev det 2-2 mot Lecce i ligan. Fyra av Milans fem senaste matcher har gått över 2,5 mål.

Ikväll ställs Milan mot ett Fiorentina som bara ligger tre poäng efter i tabellen. Fiorentina bröt sin negativa svit på tre raka förluster i ligan då man besegrade Bologna i den förra omgången. Förlusten mot Empoli kan tillskrivas slarv och mot Lazio och Juventus kunde man inte förvalta sina målchanser. Fiorentina har sina styrkor i offensiven och kommer inte att parkera någon buss. Det finns goda möjligheter att vi får se mål åt bägge håll i den här matchen. Över 2,5 mål till 2,06 känns generöst!

Milan – Fiorentina: över 2,5 mål

Odds: 2,06

ANNONS: Lämna in Amrounis bästa spelförslag här

Bomben

På Bomben bygger jag mitt system runt Luleå som möter ett iskallt Oskarshamn. Jumbon fortsätter sin resa längs den norrländska kusten i hopp om revansch efter att ha blivit utspelade mot Skellefteå tidigare under veckan. Återigen så tror jag inte att Oskarshamn räcker till. Frölunda är ett annat starkt favoritbud på kupongen hemma mot Timrå och Linköping får bära favoritskapet hemma mot ett formsvagt Örebro. Matchen mellan LHC och Örebro är den jämnaste på förhand men går man på form är det klar fördel för Linköping på hemmaplan.

A. Frölunda – Timrå

3, 5 – 1, 2, 4

B. Linköping – Örebro

0, 2, 3 – 1, 3

C. Luleå – Oskarshamn

3, 4, 5 – 0, 2

216 rader, spelstopp 15.14

ANNONS: Lämna in Amrounis systemförslag här

Matchlistan

Man City – Liverpool 1

De Bruyne saknas fortsatt tillsammans med Stones. Kovacic och Haaland kommer att testas sent inför matchen. Liverpool har en poäng upp till City i tabellen. City-oddset ligger i underkant.

Burnley – West Ham 2

Bowen är uppsatt som ett frågetecken och Antonio saknas för West Ham. Det gör att gästerna har få alternativ på forwardspositionen. Burnley har varit en stor besvikelse den här säsongen. Tvåa!

Luton – Crystal Palace 2

Luton har den på pappret svagaste truppen i ligan och nu har man en hel drös av spelare borta. Palace fick tillbaka Eze och Olise innan uppehållet. Oddset 2,13 på Palace lockar till spel.

Newcastle – Chelsea 2

Uppehållet kom lägligt för Newcastle men skadeläget är fortsatt jobbigt. Nu saknar man Wilson och har Isak osäker till spel. Guimaraes är tillbaka efter en avstängning. Bra läge för Chelsea - tvåa.

Nottingham – Brighton 2

Brighton har en handfull matcher där man fått nöja sig med kryss trots stort spelövertag. Man kommer att kunna dra nytt av uppehållet som varit. Forest har inte övertygat spelmässigt. Stark tvåa.

Sheffield Utd – Bournemouth 2

Både Sheffield och Bournemouth förväntas vara i botten hela säsongen. Bournemouth har en högre lägsta nivå men bortaspelet är ingen paradgren. Tvåan blir alldeles för stor favorit här.

Atalanta – Napoli 2

Femman tar emot fyran i en nyckelmatch för att hänga på topplagen i Serie A. Atalanta har De Roon avstängd. Hos gästerna är skyttekungen Osimhen osäker till spel. Jämnt och ovisst inför.

Brentford – Arsenal 1

Brentford har spelmässigt sett bättre ut för varje match som gått. Det är en svår bortamatch för Arsenal, som dessutom saknar flertalet spelare. Till oddset 4,65 ligger spelvärdet hos Brentford - etta!

Milan – Fiorentina 1

Milan vann visserligen mot PSG men spelet har lämnat en del att önska senaste veckorna. Skadeläget är långt ifrån optimalt med flera tongivande spelare indisponibla. Överskattat Milan.

Atletico Madrid – Mallorca 1

Mascarell är avstängd och Muriqi är skadad. Båda hade troligtvis startat för Mallorca. Atletico har visat upp en fantastisk målform under hösten och förväntas vinna det här med marginal.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Har du vad som krävs för att få 13 rätt? Gör upp om miljonerna i helgen!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset