Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Räcker inte till – tvåan en bra spik

Stora möjligheter på dagens ”drömkupong”. 

Experterna är oense om Premier League-favoriten.


ANNONS: Lämna in Amrounis 108-raderssystem här

ANNONS: Lämna in Dybbans 108-raderssystem här

Foto: MI NEWS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Kuponganalys

Helbrittisk kupong med sex matcher från Premier League och två matcher från The Championship. Det är lite av en drömkupong med endast två favoriter som står i under två gånger pengarna. Det är förstås Arsenal och Southampton jag menar, men vi har även en rad bortafavoriter i Premier League som kommer att bli överstreckade. Det finns värde att hämta på flera håll och oändligt med möjligheter på den här kupongen.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

Crystal Palace

Ett cyniskt Crystal Palace med offensiva nyckelspelarna Eze och Olise tillbaka får en passande matchbild framför sig mot Luton. Palace är skickliga mot den här typen av motstånd och med trivsam procent till höger är spiken ett faktum. Tvåa.


Amrounis bästa spik

West Ham

West Ham visade styrka när man vände underläge till seger hemma mot Nottingham innan uppehållet. Det finns väldigt mycket kvalité hos gästerna med spelare som Ward-Prowse, Paqueta och Soucek på mittfältet. Burnley har inte räckt till defensivt mot lagen i Premier League.


Dybbans bästa skräll

Burnley

West Ham blandar och ger och är ingen pålitlig favorit mot något motstånd. Burnley får starta om på hemmaplan och till rådande förutsättningar räknar jag inte bort Kompanys mannar. Spelvärda 1X är viktiga tecken på lördag.


Amrounis bästa skräll

Brentford

Brentford har en förmåga att höja sig med motståndet under Thomas Frank. Förra säsongen tog man ner flera av jättarna i Premier League på hemmaplan och med en stigande form tycker jag inte att Brentford ska räknas borta mot Arsenal. Det är en svår bortamatch för Arsenal.

Match för match

1. Brentford – Arsenal

Brentford har sakta men säkert börjat hitta tillbaka till sin identitet under hösten. Laget har stått för starka insatser mot Chelsea, West Ham, Burnley och United innan uppehållet. Samtidigt dras Arsenal med flertalet skador och har inte sin förstamålvakt Raya tillgänglig för spel. Se upp för hemmastarkt Brentford!

2. Newcastle – Chelsea

Landslagsuppehållet kom lägligt för Newcastle. Skadelistan var lång och spelartruppen såg extremt trött ut av det hårda matchandet. Chelsea har en större bredd och har kunnat gå runt på flera spelare. Chelsea imponerade både mot Spurs och City innan uppehållet och är ett lag som kommer att klättra i tabellen.

3. Nottingham – Brighton

Efter en bra start på säsongen har Brighton gått segerlösa i ligan sedan slutet av september. Majoriteten av matcherna har slutat oavgjort men den där sprudlande offensiven som vi vant oss vid att se hos Brighton har saknats. Skador är en förklaring. Forest saknar fortsatt skadade Hudson-Odoi.

4. Burnley – West Ham

Det var ett allt annat än trevligt landslagsuppehåll för West Ham. Både Bowen och Antonio drog på sig skador med sina respektive landslag vilket gör det tunt på anfallspositionen för West Ham. Burnley har varit en besvikelse under hösten då man haft svårt att översätta sitt spel från The Championship till Premier League.

5. Luton – Crystal Palace

Palace fick tillbaka både Eze och Olise precis innan uppehållet. Det är två nyckelspelare för gästernas offensiv. Luton gör det bra efter sina förutsättningar men det är ingen trupp som ska klara av att hålla sig kvar i Premier League. Luton har Andersen, Potts, Burke och Lokonga på skadelistan inför helgens tillställning.

6. Sheffield United – Bournemouth

Både Sheffield United och Bournemouth är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden. Sheffield har två raka matcher utan förlust vilket är deras bästa trend på hela säsongen. Bournemouth avslutade med att vinna hemma mot Newcastle innan uppehållet. Det är två lag som har haft stora svårigheter med försvarsspelet. Ta med flera tecken på systemet.

7. Bristol City – Middlesbrough

Det är ett skadedrabbat Bristol City som tar emot Middlesbrough. Hemmalaget har hela sju spelare på skadelistan med flera potentiella startspelare borta. Boro har gått starkt senaste veckorna och kommer från en meriterande seger hemma mot serieledarna Leicester innan uppehållet. Förra säsongen slutade båda matcherna i ligan mellan lagen oavgjort.

8. Huddersfield – Southampton

Ayina, Jones, Rudoni, Turton, Ward och Burgzorg ser ut att missa mötet för Huddersfield. Southampton har Stephens, Adams och Larios borta från spel. Saints har gått starkt på slutet och är obesegrade i sina åtta senaste ligamatcher. Då har man mött lag som Leeds, WBA, Preston och Hull under den perioden. Huddersfield har fyra poäng ner till strecket.

ANNONS:
Expertens systemförslag:

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.