Annons

Annons

Ishockey: NHL

Calgarysvenskar bakom målfest mot Dallas

Elias Lindholm och Mikael Backlund var inblandade i nattens målfest i NHL när deras Calgary besegrade Dallas med 7–4.

Calgarykamraterna hyllar Mikael Backlund (11) efter ett mål i den tredje perioden.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Emil T. Lippe

Annons

Calgary inledde den tredje perioden i underläge, 4–3. Men svenskarna lyckades med gemensam kraft vända matchen, efter en kvittering av lagkamraten Blake Coleman.

Lindholm gav Calgary ledning och Backlund utökade till 6–4, innan lagkamraten Nazem Kadri satte periodens fjärde mål.

Bakom segern stod också Jacob Markström, som gjorde 23 räddningar i Calgarys bur.

Annons

Lindholm noterades även för en assist. Det gjorde också Dallas svenskback Nils Lundkvist.

Annons

Svensk-amerikanen Oliver Wahlstrom gjorde ett mål och en assist för New York Islanders som bortavann mot Ottawa med 5–3. Även lagkamraten Simon Holmström stod för ett av målen.

I Ottawas bur stod Anton Forsberg, som fick det särskilt hett om öronen i den andra perioden då Islanders Mathew Barzal och Anders Lee gjorde varsitt mål inom loppet av sex sekunder. Forsberg gjorde totalt 21 räddningar i matchen.

Buffalostjärnan Rasmus Dahlin noterades för en assist i mötet mot Pittsburgh. Lagkamraten Victor Olofsson noterades för två assist, som slutade 3–2 till Buffalo.