Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

V75-tips

Hemmastallet varnar för skräll: ”Duger bra”

V75 på hemmaplan.

Då brukar alltid Joakim Lövgren finnas med på kupongen och inget undantag denna gång då man selar ut fyra hästar.

ANNONS: PARNEBORGS PÄRLA

ANNONS: MAGNUS NYGREN SILVER

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Det ska dock sägas direkt att det inte är några favoriter man kommer till start med. Men vinner man ett lopp så ser man i alla fall till att ge utdelningen en skjuts uppåt.

Vi kontaktade stallets försteman Jonas M Oscarsson som brukar ha bra koll på hästarna.

Först ut är nyförvärvet Midyat Zaz (V75-1) som vunnit många lopp i Timo Nurmos regi.

– Han har ju inte varit hos oss så länge, han presterade bra i tidigare regi och det känns som en bra häst i jobben. Men man vet inte hur foderbyte och miljöombyte slår när det kommer till tävling och han är svårbedömd så här i första starten. Barfota blir det, huvudlag bestäms nog först efter värmningen

Näst på tur är Tidore Legato (V75-2) som visat prima form och har en fin resultatrad. Men spår tolv drar ned förväntningarna en smula.

– Tidore Degato har visat jättebra form i ett par starter och inget tyder på att den inte håller i sig. Men jag tycker att det blev ett tufft lopp på lördag och läget är inte till vår fördel då hon gjort sina bästa lopp då hon vara med i den främre träffen. Det krävs en del tur på vägen för att hon ska överraska.

ANNONS: EXPRESSEN PREMIUM

ANNONS: EXPRESSEN PG

V75-spelarna ser ut att tro att Qillerbee (V75-5) ska vara stallets bästa chans på lördag.

– Han har varit jättefin vid segrarna på slutet, men det skall också sägas att det har handlat om lite billlgare lopp än V75. Men läget är bra och han kan öppna okej, så med ett bra lopp på innerspår kanske han kan dyka upp bland de tre-fyra främsta. Att vinna blir nog svårt,

Man avslutar med Natorp Bo (V75-6) som återkom efter en paus och var trea senast och man har sneglat mot det här loppet ett tag.

– Han gick helt okej senast, han tvekade lite när han vreds ned på innerspåret och förlorade nog andraplatsen på det. Han borde ha gått framåt lite med det loppet. Nu hade vi tur med startspåret igen och löser det sig bara har han visat kapacitet som duger bra i klassen. det blir troligtvis helstängt huvudlag igen, avslutar Jonas M Oscarsson.

Det låter kanske bäst på den sistnämnda?

ANNONS: EXPRESSEN PREMIUM

ANNONS: EXPRESSEN PG

ANNONS: PARNEBORGS PÄRLA

ANNONS: MAGNUS NYGREN SILVER

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.