Sök

Charge Amps byter vd – han tar över

Charge AmpsFordon

Olle Tholander lämnar som vd, Johannes Boson tar över.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Svenska Charge Amps som levererar lösningar för laddningar av elbilar. Nu kliver vd:n ner – och en ny toppchef tar över.

Det har skett förändringar i ledningen hos e-mobilitetsbolaget Charge Amps. Johannes Boson har klivit in som ny vd. Han ersätter Olof Tholander, som på egen begäran lämnar sin post.

Johannes Boson var tidigare vd för Svea Solar, en av Sveriges största solcellsleverantöer.

Den nya vd:n ansluter till ett team bestående av Andrea Joosen som ledamot och ordförande, Boel Swartling som ledamot med andra styrelseuppdrag inom Northe, Peter Gille som ledamot samt Fredrik Lundberg och Johan Qviberg, båda ledamöter och investerare i Charge Amps.

Charge Amps grundades av Fredrik Jonsson år 2012 och har sedan dess vuxit stadigt. De senaste åren har bolaget expanderat sin närvaro i olika europeiska marknader.

Förra året skulle Charge Amps köpas upp av det Wall Street-noterade kinesiska holdingbolaget NaaS. Naas har sedan tidigare flera dotterbolag som är verksamma i laddningsbranschen. Planen gick dock i stöpet när NaaS drog sig ur affären i slutet av november förra året. 

2022 redovisade Charge Amps en omsättning på 325,8 miljoner kronor, en ökning jämfört med föregående års omsättning på 254,2 miljoner kronor. Samma år, 2022, redovisade bolaget en förlust på cirka 94,6 miljoner kronor, vilket kan jämföras med en förlust på 30,6 miljoner kronor under 2021.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande

Läs mer