Sök

Gick i konkurs för andra gången på fyra år – nu köps Teknikmagasinet upp igen

TeknikmagasinetPhonelifee-handel

Foto: Jonas Ekströmer / TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Men det blir ändå ett adjö till de rödgula affärerna.

För bara några veckor sedan skrev vi att Teknikmagasinet som vi känner det går i graven för gott. Prylkedjans nya ägare, som tog över efter den tidigare konkursen för ett par år sedan, hade lämnat in en konkursansökan. I slutet av januari stod det dessutom klart att ingen var intresserad av att ta över butikerna vilket innebar att 220 anställda förlorade jobbet. 

Nu har Teknikmagasinets konkursbo köpts upp av Phonelife, skriver Dagens Industri. Uppköpet innebär att de rödgula skyltarna som varit prylkedjans kännetecken blir ett minne blott.

”Vi kommer uteslutande att fokusera på e-handel då vi anser att det ligger i varumärkets natur att vara teknikfokuserat och framåtlutat”, säger Phonelifes vd Julius Jansson Sleth.

Phonelife som säljer mobiltelefoner och tillbehör på nätet och som startades för lite mer än 10 år sedan omsatte 70,4 miljoner kronor 2022 med ett resultat på 2,8 miljoner kronor.

Bolagets ägs till 76 procent av Absit Group som e-handelsentreprenören Patrik Tankred står bakom. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer