Sök

Tidigare Klarnatopp lämnar Transfer Galaxy – nätverksgrundare går in

Transfer Galaxyfintech

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Fintechbolaget stuvar om i styrelsen.

Transfer Galaxy, fintech-bolaget som utvecklat en tjänst för gränsöverskridande penningöverföringar, gör om i sin styrelse. Niclas Wijkström tar en av stolarna, medan Niklas Thörnestad lämnar bolaget, enligt bolagsdatatjänsten Eivora.

Niclas Wijkström är en av grundarna bakom investerarnätverket Crest Eight. Han har också med och drog igång startupbolaget Mimerse. 

Niklas Thörnestad är advokat, affärsängel och tidigare compliance director på Klarna. Han är för närvarande partner och investment manager på Backing Minds och har investerat i bolag som Juni, Fairlo, Voi, Cappy och Anyday. 

Transfer Galaxys styrelse består även av följande medlemmar:

  • Khalid Ahmed Qassim, ledamot och investerare i Transfer Galaxy

  • Mikael Karlsson, ledamot och ordförande, även grundare och vd för MW Group

  • Miriam Norrby, ledamot, även engagerad i Airmee och Mentimeter

  • Yosef Mohamed, vd och investerare i Transfer Galaxy

  • Ali Mohamed, ledamot och investerare i bolaget

Transfer Galaxy, även känt som Transfer Galaxy AB, grundades 2014 av Ali Mohamed, Yosef Mohamed och Khalid Qassim. Företaget erbjuder överföringstjänster mellan länder och riktar sig främst mot personer som vill skicka pengar till familj och vänner i Afrika och Mellanöstern.

Bolaget har tidigare tagit in över 38 miljoner kronor i kapital från investerare som Alfvén & Didrikson och Backing Minds. 2022 omsatte Transfer Galaxy över 170 miljoner kronor, en ökning från 132 miljoner kronor året innan. Dock redovisades en nettoförlust på 3 miljoner kronor under 2022 jämfört med en nettovinst på 962.000 kronor året innan.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande

Läs mer