Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hanna Öberg

Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson vann singelmixstafetten

En mardrömsstart för Sebastian Samuelsson i första skyttet.

Sedan vände Sverige i singelmixedstafetten och vann skidskyttepremiären i Östersund – efter ett jättedrama i sista skyttet.

– I extraskotten märkte jag att jag skakade jättemycket på benen, säger Samuelsson till SVT.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Det såg ut att bli en dyster skidskyttepremiär för Sverige när Sebastian Samuelsson inledde det första skyttet med att bomma ett skott och sedan missa två extraskott.

När han växlade till Hanna Öberg låg Sverige på 17:e plats.

– I extraskotten märkte jag att jag skakade jättemycket på benen. Det blir nervöst när de skakar så där, då är det svårt. Det ska jag göra lite bättre, säger Samuelsson till SVT.

Sedan vände allt.

”Lite premiärnerver”

Hanna Öberg tog över, var blixtsnabb i spåret och sköt snabbt och fullt i första och andra sträckan.

Helt plötsligt låg Sverige på tredjeplats. Då vaknade även Sebastian Samuelsson till. 

Han revanscherade sig och sköt fullt dubbelt om. När han växlade över till Hanna Öberg var Sverige i ledning. 

– Jag revanscherar mig i andra sträckan. Det är fantastiskt kul, det kan inte bli så mycket bättre än att börja med en seger. Lite premiärnerver får man väl ha, säger Samuelsson.

Jättedrama

Det blev rejält nervöst i slutet. Hanna Öberg bommade två skott i liggande, men satte sedan satte alla extraskott. Allt stod mellan Sverige och Norge i sista skyttet.

Då bommade Hanna Öberg – men även norskan Juni Arnekleiv.

Öberg gick till slut ut med knapp ledning och drog ifrån i spåret. Sverige vann till slut med 13,8 sekunders marginal före tvåan Norge. Frankrike blev trea.

– De var jättekul att tävla och det känns som vi fick bjuda hemmapubliken på lite underhållning också, säger Hanna Öberg till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.