Gå direkt till sidans innehåll
Malmö FF

MFF-basen ryter ifrån mot inkilningen: ”Blev förbannad”

På onsdagens träning tränade MFF:s yngre nya spelare i endast kalsonger. Det fick klubbens ordförande Anders Pålsson till att reagera.

– Gubben blev förbannad och satte kaffet i vrångstrupen, säger han till Fotbollskanalen. 

Är den sista bengalen kastad?
På onsdagen tränade MFF:s yngre nya spelare i endast kalsonger
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån
Ordförande Anders Pålsson har pratat med sportchefen Daniel Andersson.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Som en del i en inkilningsprocess tränade de yngre nya spelarna i Malmö FF i endast underkläder och gps-väst på onsdagens träning.

Vid sidan om planen fanns sponsorer till Malmö FF som tagit sig ner till spanska Estepona där MFF haft träningsläger de senaste veckorna.

Efter en stund fick MFF-spelarna ta på sig kläder ute på planen, men MFF-basen Anders Pålsson uppskattar inte inkilningsprocessen.

– Det handlar inte om det kom ut eller inte. Det handlar om att det inte är något vi ska hålla på med. Gubben blev förbannad och satte kaffet i vrångstrupen, kan jag säga. De är anställda och har sina anställningskontrakt, ”Code of conduct”, och vet hur de ska uppträda, säger han till Fotbollskanalen.

Pålsson har pratat med sportchefen Daniel Andersson om händelsen.

– Dessutom är de på en arbetsplats, även om de råkar befinna sig i Spanien. Det här är inte i enlighet med våra värderingar och det har de fått besked om. Jag har pratat med Daniel (Andersson, sportchef) om detta och det kommer inte hända igen, säger Pålsson.